Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2019-10-25 09:47

Högskolan stöttar unga entreprenörer


10 handplockade, yngre entreprenörer deltar under hösten i nystartade Curamus Academy. Det innebär att de en dag i veckan träffas på högskolan för att fördjupa sig inom olika områden. Högskolans rektor Mats Tinnsten är Curamus Academy Director.

– Det är intressant att odla ett samarbete med dessa entreprenörer i vår miljö för samverkan. Tanken är att de sedan ska hitta tillbaka hit för att fortsätta samarbeta, säger han.

Under sex kurstillfällen har olika personer som högskolan varit med att välja ut föreläst om olika ämnen. Bland andra har Erik Valvring från Science Park Borås, Niklas Hedin från Centrio eller Pernilla Nyrensten från RevolutionRace varit lärare.

Utbildningen ges av Stiftelsen Curamus och högskolan stöttar idén.

– Den här typen av samarbeten med människor utanför akademin är viktiga för högskolan, säger Mats Tinnsten.

De tio unga företagarna får efter avslutad utbildning möjlighet att söka ett stipendium från Stiftelsen Curamus på 50 000 kronor. Dessa delas ut på Curamusdagen den 5 november på Åhaga.

Text: Anna Kjellsson

Foto: Ida Danell