Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2019-09-06 11:00

Enter – en dag av gemenskap


Under en fullspäckad dag med en inspirerande föreläsning och workshops, fick de nya studenterna inom områdena textil, teknik och ekonomi möjlighet att tillsammans med studiekompisar från sin och andras utbildningar samarbeta och lära känna varandra.

Enter anordnades av Akademin för textil, teknik och ekonomi för att ge nya studenter en möjlighet att lära känna studiekompisar på sitt och andras program.

Dagen började i Borås Kongress med information och en inspirerande föreläsning av Milad Mohammadi, föreläsare och entreprenör, som pratade om mångfald, ledarskap och om att följa sina drömmar.

Därefter delades studenterna in i blandade grupper för att tillsammans lösa ett antal uppgifter på en workshop som studentföreningen Novitas höll i under eftermiddagen.

­– Vi har fått i uppgift att bygga ett torn av spagetti och skapa en flagga som ska sitta på toppen, säger Martin Johansson, ny student på Textilingenjörsutbildningen.

Varje grupp fick material i form av spagetti, sax, snöre, häftmassa och tejp. Dessutom skulle varje grupp designa en flagga av begagnade kläder, utifrån ett adjektiv som de tilldelades.

–  Det har varit en rolig workshop! Roligt också att få göra det tillsammans med andra studenter och inte bara ifrån sin egen utbildning, säger Martin Johansson.

Text: Annie Klasén
Foto: Marc Hermansson