Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Lärare och elever

2020-02-24 09:18

Heta yrken år 2025


Nu är den här – årets lista över yrken med bäst chans till jobb! Där finns bland annat lärare, sjuksköterska och ingenjör med.

Varje år gör Arbetsförmedlingen en yrkesprognos där de listar de yrken med bäst respektive sämst chanser till jobb efter utbildningen. Sedan flera år tillbaka har yrken som till exempel lärare, förskollärare, sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor, barnmorskor, systemutvecklare och ingenjörer toppat listan.

Utbildningar till dessa yrken finns på Högskolan i Borås.

– Vi har ett nära samarbete med det omgivande samhället för att säkerställa kvalitet och relevans i våra utbildningar, till exempel inom de här ämnena, säger prorektor Kim Bolton om utbildningsutbudet.

Vad är det som är bra med att plugga på Högskolan i Borås?

– Vi erbjuder utbildning av mycket hög kvalitet där hållbar utveckling är i fokus. På det sättet kan våra studenter vara säkra på att de kan bidra till en hållbar samhällsutveckling under och efter sin studietid.

Prognoserna gäller för närmare 200 yrken både på nationell nivå och på länsnivå och bygger bland annat på över 9000 intervjuer med arbetsgivare runt om i landet. De visar fortsatt goda chanser till jobb inom många yrken både i år och på fem års sikt.

– Ekonomin befinner sig i en avmattningsfas och arbetslösheten vänder uppåt, men trots det är arbetsmarknadsutsikterna mycket goda för flera yrkesgrupper, säger Kerstin Eriksson, analytiker vid Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

Länk till pressmeddelandet (extern länk)

Utbildningssidor

Lärare

Ingenjör

Sjuksköterska

Systemvetare

Text: Anna Kjellsson

Bild: Mostphotos