Huvudmeny

Startpunkt för framtidens poliser

Med start vårtermingen 2019 kommer polisstudenter att kunna läsa sin utbildning vid Högskolan i Borås. 

Polisutbildningen bedrivs som uppdragsutbildning med Polismyndigheten som beställare. Läs mer på Polismyndighetens webbplats (extern länk).

I Borås är vi redo för uppdraget att starta utbildningen av framtidens poliser. Våren 2019 har 144 polisstudenter möjlighet att påbörja utbildningen hos oss. Planen är att hälften av studenterna ska finnas på campus, medan andra hälften studerar på distans. 

Då beskedet att Borås fick polisutbildning kom efter ansökningsperioden för vårterminen kommer alla studenter som sökt utbildningen och kallats till prövning få möjlighet att lämna önskemål om att genomföra utbildningen i Borås. 

Västsverige får nu en polisutbildningsort som har allt som krävs – den akademiska utbildningen, närheten till övningsområden, ett centralt campus, bostäder för studenterna och en stad av tillräcklig storlek för att spegla samhällets alla utmaningar.

En polisutbildning är ett naturligt steg i Högskolan i Borås utveckling, och något som stämmer väl in i högskolans ambition att bedriva och utveckla professionsutbildningar. Innehållet i polisutbildningen kan dessutom kopplas till flera andra utbildningar på högskolan.

Aktuellt RSS


Avtal klara för lokaler till polisutbildningen

I går 19 september skrevs avtal för lokalerna på Sagagatan 17 i Borås som blir nytt övningsområde för polisutbildningen. På en yta av totalt 4 200...


Fem frågor till polislärare Fredrik Strömkvist

Fredrik Strömkvist är polislärare vid Högskolan i Borås. Han är specialiserad på vapen och taktik och kommer att utbilda studenterna i Polisiär...


Klart med start av polisutbildning våren 2019

Nu är det bekräftat – 144 polisstudenter har möjlighet att påbörja studierna i Borås redan våren 2019. Detta framkom på ett inledande möte mellan...

Till alla meddelanden