Huvudmeny

Startpunkt för framtidens poliser

Vi är redo för uppdraget att starta utbildningen av framtidens poliser – och det redan hösten 2018. 

En samrådsgrupp bestående av representanter för Högskolan i Borås, Borås Stad, Polismyndigheten i Borås samt Studentkåren i Borås är tillsammans beställare av arbetet med ansökan om att polisutbildning förläggs till Borås.

Polisutbildning bedrivs som uppdragsutbildning med Polismyndigheten som beställare.

Västsverige behöver en polisutbildning och Borås har allt som krävs – den akademiska utbildningen, närheten till övningsområden, ett centralt campus, bostäder för studenterna och en stad av tillräcklig storlek för att spegla samhällets alla utmaningar.

I oktober 2017 aviserade högskolan tillsammans med Borås Stad till regeringen sitt intresse att bedriva polisutbildning i Borås. Läs det gemensamma uttalandet.

Högskolan i Borås har tillsammans med Borås Stad och flera andra parter arbetat sedan i våras med förberedelsearbetet och det finns långt framskridna planer på utbildningens innehåll samt hur infrastrukturen kring en polisutbildning i Borås kommer att se ut.

En satsning på polisutbildning är något som väl överensstämmer med Högskolan i Borås profil och har sedan tidigare varit en viktig ambition för högskolan.

Aktuellt RSS


Politisk enighet kring frågan om polisutbildning till Borås

Flera motioner kring placering av polisutbildning i Borås lämnades i början av oktober in till riksdagen. Bakom motionerna står riksdagsledamöter...


Enighet i Borås kring intresseanmälan om polisutbildning

Sverige behöver på kort tid öka antalet poliser. En polisutbildning behövs i Västsverige och Borås är redo att starta redan i augusti 2018. Nu...


Strategiskt läge för polisutbildning

Hallå där, Annette Carlson (M), kommunalråd i Borås Stad. Varför tycker du att en polisutbildning ska hamna i Borås? – Borås har det perfekta...

Till alla meddelanden