Huvudmeny

Nyhetsarkiv


Forskning
2018
Välj

Träd på campus

Så blev högskolan bäst på hållbar utveckling

Välkommen på boksläpp för rapporten ”Från tyst vår till het sommar – att implementera hållbar utveckling vid ett akademiskt lärosäte".

Ulf Melin

Kunskapsglapp i arbetet med samhällets digitalisering

Text + Film Hur samordnar vi den kunskap som finns i dag och i framtiden för samhällets digitalisering? Det är någonting som Ulf Melin fått i uppdrag att utreda....


Handvävda textilier – ett steg på vägen till hållbart mode

I sin avhandling har David Goldsmith studerat ett långsamt, hantverks- och socialt företag i Indien som gör handvävda modetextilier.


Forskningspolitik på agendan under nordisk konferens

I slutet av veckan träffas forskare, finansiärer och bibliotekarier i Borås på en konferens för att diskutera aktuella frågor inom forskningspolitik.


Ny kartläggning för kemikaliesmart förskola

Ett projekt inom Smart Textiles har utrett vilka kemikalier som finns i textilier, och varför de finns där.


Nytt mensskydd testas i Kenya

Den återanvändningsbara bindan Spacerpad, som är utvecklad vid Högskolan i Borås, ska nu testas av kvinnor i fattiga miljöer.


Informationskunskap minskar riskerna vid studier utomlands

Förmågan att ta till sig och använda sig av information i ett nytt och främmande sammanhang har stor betydelse för att klara vardagen i nytt land.


Vetenskapsglädje under ForskarFredag i Borås

Högskolans vetenskapsfestival ForskarFredag den 27-28 september nådde över tusen barn och unga i Sjuhärad. Här är bilder från dagarna.


Ny modell ska stärka vårdandet vid amning

Amning och Existens heter ett vårdvetenskapligt forskningsprojekt vid Högskolan i Borås som nu inleds i samverkan med Region Jönköping.


Sina Seipel vinnare av Forskar Grand Prix 2018

Fyra minuter om smarta textilier och hur de kan varna för starkt solljus fängslade både publik och jury vid Forskar Grand Prix Borås.