Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Studenter från THS och representanter från Volvo pratar framför lastbilshytt.

Thejaswini Prabhuswamy, Global Team Leader för Surface Materials och Susanna Hagman, Textile Engineer, båda från Volvo Trucks, tillsammans med textilingenjör-studenterna Fanny Sundberg, Hanna Tingsvik och Jenny Borg.

Lastbilshytt för forskning och innovation

Blinkande textiler eller klädsel som känner av hur föraren mår – vad kan hända när studenter får fri tillgång till en lastbilshytt? Utmaningen till nya innovationer är ett samarbete mellan Smart Textiles, Textilhögskolan och Volvo Group Technology. 

Hytten är sedan januari 2019 placerad i Do-tank Center på Science Park Borås. Den har lånats ut av Volvo Group i syfte att utmana studenter inom olika kurser att hitta lösningar för en bättre miljö för förare, som ofta både arbetar och sover i sin lastbil. En av de första saker som samverkan har resulterat i är en textil med integrerad belysning som har tagits fram av studenter på Textilingenjörsprogrammet. Hör studenterna berätta i filmklippet. 

Läs mer