Huvudmeny
Christina Maschke

2017-02-13 14:25

Mönster med studentliv i fokus vann högskolans designtävling


Ett glatt motiv med hög igenkänningsfaktor hos högskolans studenter. Det kännetecknar det mönster som vann högskolans designtävling hösten 2016.

Det vinnande mönstret har skapats av Christina Maschke, som är student på det konstnärliga masterprogrammet i mode- och textildesign, med inriktning textildesign. Christina är utbytesstudent från Leipzig i Tyskland.

Block

– Min ambition var att skapa ett roligt mönster med många olika symboler som kännetecknar min tid som student på Högskolan i Borås. Mönstret är framtaget ur mitt perspektiv förstås men jag tror att de allra flesta studenter känner igen sig, säger hon med ett leende.

I mönstret kan man bland annat se böcker, kaffemuggar, symbolen för wifi och ett paraply. Dessutom finns symbolen som kännetecknar hållbarhet med i mönstret.

– Högskolan i Borås jobbar med hållbarhet vilket jag har märkt som student, därför var det självklart för mig att lyfta det i mönstret.

Mugg

Nu är Christina tillbaka i Tyskland, men hon har många minnen med sig från tiden i Borås.

– Studentlivet och alla aktiviteter tillsammans med andra studenter kommer jag alltid att minnas, jag har också fått många nya vänner.

Mönstret, som kommer i flera färgställningar, kommer att pryda flera av högskolans profilprodukter. Först ut är en mugg och ett block i turkos färg. Högskolans profilprodukter finns att köpa i receptionen och hela sortimentet finns på webben

Text: Jennifer Tydén
Foto: Alaa Alshakkour