Huvudmeny

Vad gör en studentambassadör?

Ett positivt möte med en av våra studentambassadörer kan vara det som avgör om en person söker till Högskolan i Borås. Många av våra ambassadörer under åren har själva haft en positiv upplevelse av detta slag och vill på så vis vara med och informera om högskolan.

Skolbesök

Den absolut vanligaste uppgiften är att åka ut till en gymnasieskola i Västsverige för att där svara på elevernas olika frågor. Som regel åker två ambassadörer tillsammans på skolbesöken. Räkna med att avsätta en dag för besöken. Det är i princip aldrig några övernattningar.

Mässor

Det som skiljer mässor ifrån skolbesöken är att de är betydligt större och att det ofta är med annan personal ifrån högskolan, t ex lärare till studievägledare. Oftast är ni också fler ambassadörer som jobbar.

Presentationer

Presentationer hålls både på skolbesöken och på mässorna. I de allra flesta fallen handlar det om att du berättar om vilka utbildningar Högskolan i Borås erbjuder, vad som fick dig att välja just ditt program och om hur det är att studera här. De flesta presentationer brukar ta runt 20 minuter. Oftast har du ett färdigt material att utgå ifrån - men dina personliga tillägg är de viktigaste.

Övrigt

Under året brukar det dyka upp en hel del andra arrangemang där våra studentambassadörer får chansen att arbeta. Det kan vara allt ifrån interna arrangemang till förfrågningar från externa parter. Ofta är det snabba puckar och vill du vara med så gäller det att svara snabbt.