Huvudmeny

Workshoppar och aktiviteter

Välkommen att delta vid våra aktiviteter som vi ger under Hösten 2018.

Aktivitetern är öppna för alla, och vi har inget krav på anmälan, du kan bara dyka upp (Obs! Selfleader/Inre ledarskap kräver anmälan). Vid frågor kontakta karriarservice@hb.se

Onsdag 19 september 12:00-13:00, Sal C203

Ditt liv som ingenjör börjar nu

En expert från Sveriges Ingenjörer talar om ditt liv som ingenjör, dina framtidsutsikter och vad som kan vara bra att tänka på redan när du studerar. Sveriges Ingenjörer bjuder på lunch och har dessutom en tävling med ett fint pris till vinnaren.

Vi ses! Sveriges Ingenjörer och Karriärservice

Måndag 15 oktober 12:10-12:50, Sal A315

Att jobba i grupp - glädje eller plåga?

Vad är det som avgör om ett grupparbete funkar eller inte? Bra gruppdynamik hur får vi till det? Hur påverkar olika personligheter i en grupp utfallet? Vi kommer gå igenom olika teorier och tankar kring detta samt ge konkreta tips på hur ni kan lägga upp en plan för ett lyckat grupparbete.

Måndag 26 november 12:10-12:50, Sal A315

Vidare studier - vad kan det ge dig?

Funderar du på att studera en magister/master, doktorandstudier, annan påbyggnadsutbildning eller fristående kurser? Vi går igenom vad som krävs, hur du kommer in och vad det kan ge dig för möjligheter. I framtiden kommer det krävas mer av livslångt lärande och att vi bättrar på vår kompetens under hela yrkeslivet. Är det på grund av arbetslivets föränderliga krav? För personlig utveckling? För att byta bana eller öka dina yrkesmässiga möjligheter? Kan det ge mer i lönekuvertet?

Måndag 15 oktober 12:10-12:50, Sal A315

Alla CV.n kan bli bättre

Ditt CV och ditt personliga brev är ditt ansikte utåt och viktiga verktyg på vägen mot en intervju. I CV-föreläsningen tittar vi närmare på hur du kan gå tillväga, tips och trix och vad som är viktigt att tänka på när man utformar sitt CV.

Måndag 15 oktober 12:10-12:50, Sal A315

Hitta jobben som inte finns

75% av alla jobb får via kontakter, rätt eller fel? Denna föreläsningen tar upp lite tips och trix kring hur du hittar de dolda jobben. Tips på bra hemsidor, sökvägar samt hur du kan vidga ditt nätverk