Huvudmeny

Workshoppar och aktiviteter

Välkommen att delta vid våra aktiviteter som vi ger under Hösten 2017 samt Våren 2018.

Aktivitetern är öppna för alla, och vi har inget krav på anmälan, du kan bara dyka upp (Obs! Selfleader/Inre ledarskap kräver anmälan). Vid frågor kontakta karriarservice@hb.se

Måndag 15 januari 15:15-16:00, Sal A315 Alla CV:n kan bli bättre

Ditt CV och ditt personliga brev är ditt ansikte utåt och är viktiga verktyg på vägen mot en intervju. I CV-föreläsningen tittar vi närmare på hur du kan gå tillväga, tips och trix och vad som är viktigt att tänka på.

Tisdag 16 januari 11:30-13:00 CV-granskning på Textilhögskolan vån 4

Ditt CV och ditt personliga brev är ditt ansikte utåt och är viktiga verktyg på vägen mot en intervju. Tag med ditt CV och ta chansen att få tips och feedback av oss på Karriärservice.

Onsdag 17 januari 11:30-13:00 CV-granskning på Sandgärdet utanför biblioteket

Ditt CV och ditt personliga brev är ditt ansikte utåt och är viktiga verktyg på vägen mot en intervju. Tag med ditt CV och ta chansen att få tips och feedback av oss på Karriärservice.

Torsdag 18 januari 11:30-13:00 CV-granskning i Balder utanför Röda matsalen

Ditt CV och ditt personliga brev är ditt ansikte utåt och är viktiga verktyg på vägen mot en intervju. Tag med ditt CV och ta chansen att få tips och feedback av oss på Karriärservice.

Måndag 22 januari 15:15-16:00, Sal A315 Förbered dig inför STARK-dagarna

Onsdag och torsdag den 24-25 januari genomförs de årliga arbetsmarknadsdagarna STARK-dagarna på högskolan. Du som student får möjlighet att möta potentiellla arbetsgivare och förhoppningsvis knyta goda kontaker, få information om arbetslivet kanske rent av få ett jobb. Vi på Karriärservice kommer att på alla sätt vi kan hjälpa till att förbereda er inför detta event för att göra dagarna till en succé. Inte bara för dig som student utan även för arbetsgivarna. Vi kommer gå igenom lite tips och trix på saker som ni bör tänka på inför den stora dagen. Hur skall jag klä mig? Vad skall jag fråga? Skall jag gå själv eller med någon kompis? Vad har jag egetligen att erbjuda en arbetsgivare och hur skall jag ta reda på vad de har att erbjuda mig? Många frågor och förhoppningsvis kommer vi även ge er lite svar. Välkomna!

Måndag 12 februari 15:15-16:00, Sal A315 Att jobba i grupp - glädje eller plåga?

Vad är det som avgör om ett grupparbete funkar eller inte? Bra gruppdynamik hur får vi till det? Hur påverkar olika personligheter i en grupp utfallet? Vi kommer gå igenom olika terorier och tankar kring detta. samt ge konkreta tips på hur ni kan lägga upp en plan för ett lyckat grupparbete. Föreläsningen/workshoppen ingår i Avd.Studentcentrums måndagsföreläsningar.

Måndag 19 mars 15:15-16:00, Sal A315 Självledarskap - Att förstå och leda sig själv.

En förkortad version av vår workshop Sealfleader - att leda sig själv och andra. Vi kommer genomföra en värderingsövning samt en övning kring styrkor och svagheter. Vi kommer sen diskutera hur detta kan användas som ett verktyg i framtida val. Föreläsningen/workshoppen ingår i Avd.Studentcentrums måndagsföreläsningar. 
  

Måndag 23 april 15:15-16:00, Sal A315 Rekrytera utan CV - en fluga eller här för att stanna? 

Idag ser vi hur företag och organisationer hittar nya sätt att rekrytera. Det kan handla om allt mer riktade aktiviteter från  tradionnell headhunting, studentprojekt, tävlingar, auditions, genom speeddating, sociala medier etc. Det finns de inom rekrytering som menar att CV är död och att vi har en weeb full av "CV kyrkogårdar". detta är något som vi kommer diskutera under 45 minuter. Vi hoppas såklart att ni tillsammans med inbjudna gäster gör dessa 45 minuter så matnyttiga som möjligt.  Föreläsningen/workshoppen ingår i Avd.Studentcentrums måndagsföreläsningar.

Bild på studenter som jobbar med ett grupparbete