Huvudmeny
Banner International Week. Foto: Mostphotos

2017-09-27 12:00

Dags för International Week


Präglas Högskolan i Borås av en internationell miljö? Vad gör, och vad kan Högskolan i Borås göra för nytta i ett globalt samhälle? Låt oss visa dig 2-4 oktober på International Week! Träffa våra studenter på internationella mässan, träffa koordinatorerna från International Office, delta på workshoppar, frukostmöten och GEM. Vad kan vi göra för världen och vad kan världen göra för oss?

Med den ingressen marknadsför projektledare Susanne Edström, International Week som anordnas på Högskolan i Borås 2-4 oktober.

– Vi vill visa upp allt bra som görs inom internationalisering och för våra utbytesstudenter som är här är det ju ett ypperligt tillfälle att socialisera och möta medarbetare och studenter på högskolan. För svenska studenter som funderar på att studera utomlands är det ett lika bra tillfälle att lära mer om vad det innebär att resa iväg till ett annat land, detsamma gäller anställda. Dagarna erbjuder aktiviteter för alla och på GEM* den 4 oktober kommer vi att prata mer specifikt om internationalisering, säger hon om dagarna som hon och Gustav Kibe med hjälp av övriga kollegor på International Office arrangerar.
 
Vikten av internationalisering
Internationalisering betonas även av rektor Björn Brorström som menar att högskolan verkar i en internationell miljö med en forskning som är global och med en utbildning som alltid måste vara öppen mot omvärlden, dels för att vi som lärosäte ska kunna lära oss, dels för att vi ska kunna lära andra.

– Högskolan i Borås ska vara en attraktiv plats för internationella studenter, lärare och forskare. Vi ska stödja och underlätta för studenter och medarbetare som vill söka sig ut i världen under kortare eller längre perioder. Internationalisering främjar gränsöverskridande aktiviteter och samarbeten mellan personer och kulturer. Därför är internationalisering oerhört viktigt för högskolans fortsatta utveckling och International Week ett välkommet initiativ i vår verksamhet, säger han.

Läs om programmet: International Week 2-4 oktober

GEM* seminarium endast för anställda

Fakta från International Office
Antal utbytesstudenter: 115 inresande från 23 länder och 169 utresande till 22 länder
Tre vanligaste länderna med inresande studenter: Kina, Tyskland och, Frankrike
Antal olika partnerlärosäten vi har utbytesstudenter ifrån: 54 st
Antal lärosäten vi har utbytesavtal med: 250 st lärosäten över hela världen
Utbildning på engelska: Högskolan har 9 st program på avancerad nivå där all undervisning bedrivs på engelska och 2 st grundnivå. Läs mer på sidan Program och kurser
Övrigt utbyte: Det finns ett stort antal möjligheter att resa utomlands på praktik,
både inom program på vissa kurser, på fältstudie eller frivilligt utom program.

Många anställda reser också på utbyte i världen och undervisar och forskar. Anställda kan även åka på jobbskuggning, som är en metod där du följer en person i en annan organisation under en period som arbetar med liknande eller samma tjänst som du. Varje år kommer det också ett stort antal personer till högskolan för att besöka verksamheten och arbeta här och lära av våra verksamheter.

Läs mer som student på: Utbytesstudier
Läs mer som anställd på: Internationellt utbyte och samarbete