Huvudmeny

2017-11-14 16:00

Trafikstörningar i Göteborgsområdet 15-17 november


I samband med EU-toppmötet den 17 november, då Europas stats- och regeringschefer kommer till Göteborg, väntas kraftiga trafikstörningar under vissa tider den 15-17 november. Verksamheten på Högskolan i Borås beräknas dock pågå som vanligt.

Allmänheten uppmanas att följa polisens rekommendationer för att undvika de mest kritiska pendlingstiderna tiderna.

Studenter och anställda som pendlar mellan Göteborg och Borås uppmanas att planera sina resor och vara ute i mycket god tid. Du som pendlar mellan Göteborg och Borås rekommenderas i första hand att välja tåg istället för buss 100 eller egen bil.

Trafiken kommer att tillfälligt stängas av i samband med att polisen eskorterar EU-toppmötets delegationer från Landvetter till boende i centrala Göteborg och möte på Eriksberg. Exakta tider och färdvägar meddelas dock inte i förväg av säkerhetsskäl.

Polisens säkerhetsarbete i samband med EU-toppmötet innebär att två områden vid Gothia Towers respektive Eriksberg spärras av från och med morgonen den 15 november.

För mer information

Tänk på att informationen kan komma att ändras med kort varsel och att hållplatser samt linjer i och kring Göteborg är indragna under olika tidperioder.

Foto: Mostphotos