Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

2020-05-14 08:50

Ny styrelse för studentkåren utsedd


I veckan valde kårfullmäktige ny styrelse för Studentkåren i Borås för verksamhetsåret 2020–2021. Amanda Johansson heter kårens nya ordförande. Hon läser sista terminen på Kandidatprogrammet i offentlig förvaltning.

Grattis! Hur känns det?

– Det känns väldigt roligt och ärofyllt att få förtroendet att bli vald till ordförande för studentkåren och att vara en del av det viktiga arbetet som kåren bedriver.

Vad ser du mest fram emot?

– Att Borås blivit utnämnd till årets studentstad är självklart en av de saker som studentkåren kommer att arbeta aktivt med under årets gång och något jag verkligen ser fram emot. För övrigt vill jag fortsätta att arbeta med studentfrågor men även organisatoriska frågor. Med rådande läge i samhället får vi däremot se hur formerna för arbetet kommer se ut.

Hur ser styrelseteamet ut?

– Det är kompetenta personer som brinner för studenterna vid högskolan i Borås och jag ser fram emot att arbeta med dem alla under kommande verksamhetsår.

Studentkårens styrelse 2020-2021

Ordförande: Amanda Johansson
Presidial med ansvar för studentinflytande: Filip Alburg
Presidial med ansvar för introduktionen: Åsa Gran
Presidial med ansvar för The Kårner: Roos Mulder
Ledamot: Emil Thornberg
Ytterligare två ledamotsplatser är i skrivande stund vakanta.

Den nya styrelsen tillträder 1 juli. En längre intervju med ledamöterna kommer i samband med det.