Huvudmeny
Bild på cyklande kvinna i London

Praktik utomlands

Utlandspraktik är ett bra sätt att komplettera dina teoretiska kunskaper med arbetslivserfarenhet på samma gång som du får erfarenhet av att bo och arbeta i ett annat land. 

Hitta praktikplas

Om du vill göra praktik utomlands får du själv ordna med praktikplatsen och ta kontakt med organisationen eller företaget där du vill praktisera. I högermenyn finns en lista med tips på sidor som erbjuder praktikplatser. Du kan även kontakta internationell koordinator eller utbildningsansvarig för att få tips på organisationer som tidigare studenter praktiserat på. Ofta är praktikplatserna obetalda, men du kan i många fall söka stipendier för dessa. I vissa fall kan du även söka studiemedel för praktiken, om den är en del av en kurs vid högskolan.

När högskolan blir kontaktad av organisationer och företag utomlands som söker praktikanter publiceras annonserna på våra sidor för jobb och karriär. Du hittar annonserna här.

Erasmus praktik

Som student vid Högskolan i Borås har du möjlighet att söka ett stipendium för praktik i Europa under 2-12 månader. Stipendiesumman är på maximalt 615 € per månad och varierar per land och praktiktid. Mer information om Erasmus praktikstipendium.