Huvudmeny
Mia Reich

”För mig blev det världens bästa utlandstermin”

Mia Reich pluggar till dataekonom och bestämde sig för en utlandstermin i Tyskland. Hösten 2015 bar det av till staden Zwickau och universitetet Westsächsische Hochschule Zwickau. Det blev en resa hon aldrig kommer att glömma.

Blev det som du hade tänkt dig?

­– Allt överträffade mina förväntningar. Jag kände mig varmt välkommen av universitetet och har fått många nya vänner från såväl Brasilien, Kina, Frankrike, Spanien och Tyskland.

Vad har varit det bästa?

– Att jag vågade ta beslutet att åka till University of Applied Sciences Zwickau. Jag hade aldrig hört talas om varken staden eller universitetet tidigare, så det var en chansning! 

Snabbfrågor
Namn: Mia Reich
Ålder: 24
Pluggar: Dataekonom
Det bästa med utbildningen: Att programmet har en förhållandevis stor bredd
Tycker om Högskolan i Borås: Att det är en högskola som försöker vara framåt och modernt
Vill bli: Framgångsrik
Drömmer om: En karriär på ett multinationellt företag med världen som arbetsfält
Fritid: Seglar, vandrar i fjällen, dansar och drejar.
Läser: Illustrerad Vetenskap

Hur har det fungerat med boende?

– Hela processen var hur enkel som helst. Jag hade en personlig mentor som gav mig nyckeln till mitt studentrum redan när hon hämtade mig på tågstationen. Studentrummet låg mitt i stan och jag tog enkelt gratis spårvagn som gick precis utanför studenthuset och efter 10 min så var jag vid det nästan helt nyrenoverade universitetet.

Vad kommer du aldrig att glömma?

– Mina nya vänner som gjorde att jag fick möjligheten att fira både jul och nyår med i Tyskland. Kommer heller aldrig glömma alla schyssta professorer.

Har du några tips för andra som funderar på utlandsstudier?

– Jag kan bara svara för det jag själv har upplevt. Men skulle jag gjort om det igen? Absolut! För mig blev det världens bästa utlandstermin.

Text: Rebecca Lindholm
Foto Privat

Publicerades i mars 2016