Huvudmeny

Bostad

Boendet är en av de viktigaste bitarna för att ditt studentliv ska bli så bra som möjligt! Men samtidigt också en av de svåraste bitarna, för hur vill du egentligen bo? I korridor, villa eller lägenhet? Som sambo, kombo eller ensam?

När du bestämt dig för hur du vill bo, är det dags att hitta var. Här nedan finns några användbara länkar. Du kan också titta på anslagstavlan i högskolans entré efter lägenheter.

Hitta bostad

Borås har en gemensam bostadsportal för blivande studenter vid Högskolan i Borås. Det är en tjänst som ska underlätta att hitta en studentbostad. Prova att söka i Bostadsportalen (extern länk).

Mer hjälp i bostadsjakten får du av Bostad Borås (extern länk). Här finns bl.a. en användbar lista över fastighetsbolag (extern länk) som du själv kan kontakta. Borås Stad har även en samordnare för studentlägenheter. Ring tfn. 033-35 73 17 om du behöver hjälp med bostad.

Studentbostäder

Se karta och kontaktuppgifter över studentbostäder i Borås

Flyttanmälan

Tänk på att göra en flyttanmälan när du flyttar för att studera på högskolan. Mer information finns på Skatteverkets webbplats (extern länk).

Läs mer 

Mer information gällande ditt boende och dina rättigheter som hyresgäst kan du hitta på Borås Stads webbplats (extern länk)