Stöd vid funktionsvariation

Viktig information i Corona/Covid-19 tider! Till dig som har riktat pedagogiskt stöd. Vi vill informera om att alla stöd gäller även om undervisningsformer har ändrats. Har du frågor gällande stöd vid examinationer så är du välkommen att kontakta din kontaktperson! Se nedan. Om du har behov av fler stöd än tidigare får du också kontakta din kontaktperson.

Kom ihåg att kontakta oss i god tid så att vi kan planera för dig. Läs om de olika stödinsatser som kan vara aktuella på sidan Vanliga stödinsatser vid funktionsvariation.

Högskolan i Borås har studenter på studieorterna Borås, Varberg och Skövde. Du som är student på plats i Borås, på Campus Varberg eller på distans söker stöd via Anita Lindahl eller Josefin Skytt, se vidare kontaktinformation nedan. Studenter vid Campus Skövde söker via Virpi Westin, se kontaktuppgifter nedan. 

Ansök om stöd

Du måste vara antagen och registrerad innan du ansöker om riktat pedagogiskt stöd. Detta görs via det administrativa systemet Nais. Du kan logga in i Nais med ditt studentkonto. Tänk på att ha dina intyg i digitalt format då de måste bifogas ansökan. Ange Högskolan i Borås som lärosäte oavsett vilken av våra studieorter du studerar vid.

Logga in och ansök via Nais (extern länk).

Kontakt

Anita Lindahl

Samordnare för riktat pedagogiskt stöd i Borås, på Campus Varberg och distansstudenter
Rumsnummer: B 307
Telefonnummer: 033-435 4262
E-post: anita.lindahl@hb.se 

 

Josefin Skytt

Samordnare för riktat pedagogiskt stöd i Borås, på Campus Varberg och distansstudenter
Rumsnummer: B 321
Telefonnummer: 033-435 4310
E-post: josefin.skytt@hb.se 

 

Virpi Westin

Samordnare för studenter med funktionsnedsättning på Campus Skövde
Rumsnummer: E426 (Högskolan i Skövde)
Telefonnummer: 0500-448096
E-post: virpi.westin@his.se

 

Studera utomlands

Om du är intresserad av att studera eller arbeta utomlands och har en funktionsvariation kan du läsa mer på sidan Independent Living Institute (extern länk).