Huvudmeny

Stöd vid funktionsvariation

Är du student och har en funktionsvariation? Högskolan i Borås ger studenter möjlighet att studera på lika villkor.

Kom ihåg att kontakta oss i god tid så att vi kan planera för dig. Läs om de olika stödinsatser som kan vara aktuella på sidan Vanliga stödinsatser vid funktionsvariation.

Högskolan i Borås har studenter på studieorterna Borås, Varberg, Värnamo och Skövde. Du som är student på plats i Borås, på Campus Varberg, på Campus Värnamo eller på distans söker stöd via Anita Lindahl, se vidare kontaktinformation nedan. Studenter vid Campus Skövde söker via Virpi Westin, se kontaktuppgifter nedan. 

Ansök om stöd

Du måste vara antagen och registrerad innan du ansöker om särskilt pedagogiskt stöd. Detta görs via det administrativa systemet Nais. Du kan logga in i Nais med ditt studentkonto. Tänk på att ha dina intyg i digitalt format då de måste bifogas ansökan. Ange Högskolan i Borås som lärosäte oavsett vilken av våra studieorter du studerar vid.

Logga in och ansök via Nais (extern länk).

Om du har behov av övergripande muntlig information om särskilt pedagogiskt stöd finns det under vårterminen 2019 möjlighet att ringa under vår telefontid.Telefontiden är öppen kl.10,00-12,00 alla helgfria vardagar. Telefonnummer: 033-435 4015.

Kontakt

Anita Lindahl

Anita Lindahl

Samordnare för studenter med funktionsvariation i Borås, på Campus Varberg, Campus Värnamo och distansstudenter
Rumsnummer: B 307
E-post: anita.lindahl@hb.se 

 

Virpi Westin

Virpi Westin

Samordnare för studenter med funktionsnedsättning på Campus Skövde
Rumsnummer: E426 (Högskolan i Skövde)
Telefonnummer: 0500-448096
E-post: virpi.westin@his.se

 

Studera utomlands

Om du är intresserad av att studera eller arbeta utomlands och har en funktionsvariation kan du läsa mer på sidan Independent Living Institute (extern länk).