Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Hälsa och livsstil

Studenthälsan finns till för dig under din studietid. Förutom individuella samtal erbjuder vi även föreläsningar och kurser i till exempel hjärt- och lungräddning och mindfulness.

Att ta hand om sig själv och sin hälsa är viktigt för att orka med och skapa goda förutsättningar för att klara av studierna. Studietiden kan i perioder kännas stressande och då är det extra viktigt att inte glömma bort sin fysiska och psykiska hälsa.

Att skapa en bra balans mellan studier och avkoppling leder till en sundare tid i livet som student och till bättre förutsättningar för att du ska lyckas väl med dina studier. Ibland kan det dock kännas motigt och som att stress och trötthet tar överhanden. 

På dessa sidor hittar du information inom en rad olika områden. På en del sidor finns det lite utförligare information som kan fungera som en slags självhjälp t.ex mindfulness, prokrastinering och talängslan. Det finns också länkar till andra webbsidor inom respektive område. Vill du ha personligt stöd så är du välkommen att höra av dig till oss på Studenthälsan.