Huvudmeny
Bild på vinglas

Alkohol och droger

För många hör alkohol till studentlivet. Ibland kan det dock bli för mycket av det goda och alkohol i för stor mängd eller under för lång tid kan bryta ner kroppen och göra att livet och studierna tar stryk.

Tänk på att det är du som har kontroll över alkoholintaget och inte alkoholen som har kontroll över dig. Bra tips kan t.ex. vara att aldrig dricka alkohol efter ett visst klockslag eller att varannan dryck man dricker under en utekväll är alkoholfri.

Att använda alkohol eller droger kan vara mycket skadligt och är inte riskfritt. Kanske är det så att du använder droger eller alkohol och vill sluta men vet inte hur. Kanske har du frågor om de skador drogerna kan ge. Känner du att du vill tala med någon om ditt drog- eller alkoholintag eller om du är orolig över någon i din omgivning, tveka inte att ta kontakt med oss på Studenthälsan. Studenthälsan kan också vara en länk för dig att hitta specialister inom området.

Som student vid Högskolan i Borås har du också möjlighet att vända dig direkt till Yxhammarmottagningen . Yxhammarmottagningen är öppen för dig som är 20 år eller äldre och har bekymmer med alkohol, narkotika eller spelande. Du kanske vill ha stöd i att förändra dina vanor kring alkohol, narkotika eller spelande. Via Yxhammarmottagningen kan du också få stöd om du har vuxit upp i en familj med missbruk eller lever tillsammans med någon som har ett riskbruk. 

 

Yxhammarmottagningen (extern länk)
CAN (extern länk)
Alkoholhjälpen (extern länk)
Alkoholprofilen (extern länk)  
Drugsmart (extern länk)