Huvudmeny

Prokrastinering

Alla människor skjuter upp saker då och då. Det är mänskligt. Men, ibland blir prokrastinering ett bekymmer som kan bidra till att vi inte klarar av studierna och mår dåligt. 

Aktuellt

Studenthälsan har sammanställt ett dokument med information om prokrastinering. Där finns råd och tips för dig som vill veta mer om hur du kan hjälpa dig själv. Du hittar dokumentet på denna sida under rubriken "Hjälp - hur gör jag för att sluta prokrastinera?".

PROKRASTINERINGSGRUPP. Skjuter du upp dina studier på ett sätt som börjar bli, eller är, ett bekymmer för dig? Prokrastineringsgruppen är till för dig som har svårt att organisera och planera dina studier eller som upprepat skjuter upp att plugga. Gruppens syfte är att arbeta för att minska prokrastinering och att istället komma igång med studierna med stöd av varandra. Vi har fortlöpande intag till gruppen under terminen. Låter det intressant? Läs mer under workshoppar och aktiviteter. 

FÖRELÄSNING. Måndagsföreläsningen Prokrastinering - sluta skjuta upp och börja jobba.  Ny måndagsföreläsning äger rum 4 november 12.10-12.50 i A315. Ingen anmälan krävs. 

Behöver du stöd?

Behöver du hjälp med att skapa andra förhållningssätt kring mat, träning eller/och sömn. Eller vill du ha hjälp att förstå hur din stress hänger ihop med din livsstil? Då kan du boka tid för hälsosamtal med studenthälsans sjuksköterska.
Till sidan för att boka hälsosamtal.

Har du svårt med studieteknik och att skapa struktur? Studievägledarna erbjuder föreläsningar och workshops i studieteknik. Studieplaneraren på din institution kan hjälpa till med studieplanering om du kommit efter i studierna och behöver hjälp. 
Till sidan om studievägledning
Till sidan om studieplanering

Har du läs- och skrivsvårigheter eller dyslexi som försvårar för dig i studierna? Kontakta dyslexipedagogen för att se om det kan vara aktuellt med något hjälpmedel för att underlätta för dig. 
Mer om stöd vid  läs- och skrivsvårigheter/dyslexi.

Är du osäker vad som krävs av dig språkligt på högskolan eller behöver du hjälp med att utveckla dina muntliga färdigheter? Då kan du ta del av högskolans språkpedagogiska stöd. 
Mer om språkpedagogiskt stöd. 

Har du en funktionsnedsättning och behöver särskilt pedagogiskt stöd kan du kontakta samordnare för studenter med funktionsnedsättning för att få information om vad det finns för stöd att få. 
Mer om stöd vid funktionsnedsättning

Ibland kan uppskjutandebeteende vara ett sekundärt problem till exempelvis depression eller en kris. Känner du igen dig i det så kan du boka tid till kurator på studenthälsan eller kontakta vårdcentralen alternativt ungdomsmottagningen för att få stöd. 
Hitta vårdcentral eller ungdomsmottagning.