Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Kurator

Att få möjlighet att tala med någon om sin situation kan ibland vara början till en förändring. Det gäller oavsett om du har ”kört fast” i studierna, har svårt med din ekonomi, drabbas av kris, sorg eller känner dig orolig, nedstämd eller stressad. Det kan vara saker som kanske inte alltid har med studierna att göra men som ofta påverkar din studiesituation negativt.

Stress, självkänsla, humörsvängningar, nedstämdhet, oro, talängslan, sexuell hälsa/identitet och alkohol är exempel på frågor som studenter ofta vill samtala kring. 

Att besöka kurator är kostnadsfritt och vi har naturligtvis tystnadsplikt. Vill du boka tid till kurator så gör du det enklast via vårt bokningsformulär. Det går också bra att ringa för tidsbokning eller rådgivning.

Tänk på att ta med dig en ID-handling vid ditt första besök hos oss. Om du har bokat en tid hos oss och är förhindrad att komma så var snäll och se till att avboka tiden så snart du kan.

 

MED ANLEDNING AV CORONAVIRUSET 
Eftersom Högskolan, med anledning av Coronaviruset, är i gult läge så kommer vi kuratorer inte kunna erbjuda samtal eller besök som vanligt. Tanken med gult läge är att fysisk kontakt ska minimeras. Detta innebär att både nybesök och redan bokade besök till kurator kommer att ske via telefon istället.  

Vi har telefontid måndag-fredag kl. 10.00–12.00 för rådgivning och i viss mån stödjande och/eller uppföljande samtal. Det går också bra att kontakta oss via mejl. Välkommen att kontkta oss!

Ovanstående gäller fram till och med terminsslut 7 juni. 

 

Kontakt

Telefontid måndag-fredag kl 10.00-12.00 för rådgivning och stöd. 

 

Camilla Boström

Camilla Boström, kurator
Telefonnummer: 033-435 4024
Rumsnummer:   L 536
E-post: camilla.bostrom@hb.se

 

 

Helene Nilsson


Helene Nilsson, kurator
Telefonnummer: 033-435 4116
Rumsnummer:   L 534
E-post: helene.nilsson@hb.se

 


Studentpräst

Önskar du samtala om existentiella eller andliga frågor kan du också vända dig till högskolans studentpräst.

Mer information och kontaktuppgifter till studentprästen.