Kurator

Att få möjlighet att tala med någon om sin situation kan ibland vara början till en förändring. Det gäller oavsett om du har ”kört fast” i studierna, har svårt med din ekonomi, drabbas av kris, sorg eller känner dig orolig, nedstämd eller stressad. Det kan vara saker som kanske inte alltid har med studierna att göra men som ofta påverkar din studiesituation negativt.

Stress, självkänsla, humörsvängningar, nedstämdhet, oro, ensamhet, talängslan, sexuell hälsa/identitet och alkohol är exempel på frågor som studenter ofta vill samtala kring. 

I dessa tider med distansstudier så har vi märkt att många studenter känner sig mer deppiga, oroliga och ensamma än vanligt. Vi har också märkt att många har det svårt att upprätthålla rutiner och många studenter känner sig ensamma för att de är långt ifrån familj och vänner eller för de förlorat sitt vardagliga sammanhang. I den här situationen kan en behöva ha någon att bolla med. Vi på studenthälsan finns för att stötta er.

Studenthälsan är öppet som vanligt. Men eftersom fysisk kontakt ska minimeras så erbjuder vi för närvarande endast samtal via telefon eller Zoom.

Vi erbjuder rådgivande, stödjande och uppföljande samtal.

Att besöka kurator är kostnadsfritt och vi har naturligtvis tystnadsplikt.

Välkommen att kontakta oss!

 

Kontakt

Den 3 augusti till och med 17 augusti är det ingen kurator i tjänst på studenthälsan. Behöver du stöd under denna tid kan du kontakta din vårdcentral.

Telefontid måndag-torsdag kl 11.00-12.00 för rådgivning och tidsbokning. Det går bra att lämna ett röstmeddelande. OBS Ingen telefontid 3-17 augusti.

Du kan också kontakta oss via e-post för att boka en telefontid eller ett samtal via Zoom. 

 

Camilla Boström, kurator
Telefonnummer: 033-435 4024
Rumsnummer:   L 536
E-post: camilla.bostrom@hb.se

 

 


Helene Nilsson, kurator
Telefonnummer: 033-435 4116
Rumsnummer:   L 534
E-post: helene.nilsson@hb.se

 


Studentpräst

Önskar du samtala om existentiella eller andliga frågor kan du också vända dig till högskolans studentpräst.

Mer information och kontaktuppgifter till studentprästen.

Grupp kring stress och oro

Känner du stress och oro kring studierna eller inför framtiden? Känner du dig allmänt stressad och orolig kring situationen med Corona? Eller märker du av oro och stress som du inte riktigt förstår dig på? Då är våra samtalsgrupper något för dig. 

En grupp kommer att träffas fysisk och en grupp träffas digitalt. Grupperna startar i mitten av september och träffas fem gånger. Ansvariga är studenthälsans kuratorer. Mer information kommer vid terminsstart. 

Mer information och möjlighet att anmäla sig kommer vid terminsstart. Vid eventuella frågor kontakta camilla.bostrom@hb.se eller helene.nilsson@hb.se