Huvudmeny
Bokstäver i House of Knowledge

Måndagsföreläsningar

Välkommen på Studentcentrums måndagsföreläsningar på temat Hållbar student. Syftet med föreläsningarna är att bidra till en mer hållbar studietid och framtid. 

Under höstterminen erbjuder vi följande föreläsningar;

Tid: Måndagar kl. 12:10–12:50
Plats: A315
Anmälan: Ingen föranmälan krävs
Samtliga föreläsningar ges på svenska 

3 december: Alla CV.n kan bli bättre!

Ditt CV och ditt personliga brev är ditt ansikte utåt och viktiga verktyg på vägen mot en intervju. I CV-föreläsningen tittar vi närmare på hur du kan gå tillväga, tips och trix och vad som är viktigt att tänka på när man utformar sitt CV.
Ansvarig: Karriärservice

10 december: Hitta jobben som inte finns

75% av alla jobb får via kontakter, rätt eller fel? Denna föreläsningen tar upp lite tips och trix kring hur du hittar de dolda jobben. Tips på bra hemsidor, sökvägar samt hur du kan vidga ditt nätverk
Ansvarig: Karriärservice

Genomförda tillfällen

17 september: Prokrastinering – sluta skjuta upp och börja jobba

Föreläsning om uppskjutandebeteende hos studenter. Vi går igenom prokrastinering i studiemiljö – vad det är och hur vi kan göra annorlunda. Fokus under föreläsningen är att du ska få syn på ditt eget beteende och framförallt få strategier om hur du kan göra annorlunda. Ansvarig: Studenthälsan

24 september: Att studera med funktionsvariation – hur får jag det att fungera?

Under föreläsningen får du som har en dokumenterad funktionsvariation veta vilka möjligheter det finns att få stöd under din studietid här hos oss. Du får även veta hur de olika stöden fungerar. Även du som funderar över om du har en funktionsvariation men ännu inte blivit utredd är välkommen.
Ansvarig: Samordnare för studenter med funktionsvariationer samt dyslexipedagog

1 oktober: Studieteknik – skapa goda studievanor! 

I föreläsningen/workshoppen om att skapa goda studievanor kommer vi att beröra hur dina vanor och din målsättning samt din planering kan bidra till att du på ett mer medvetet sätt kan påverka ditt pluggande. 
Ansvarig: Studievägledningen

8 oktober: Våga tala – om talängslan

Föreläsning om talängslan hos studenter.  Under föreläsningen får du information om studenthälsans kommande Våga Tala helgkurs och en del teori kring talängslan. Det är inga praktiska övningar under föreläsningen. 
Ansvarig: Studenthälsan

15 oktober: Att jobba i grupp – glädje eller plåga?

Vad är det som avgör om ett grupparbete funkar eller inte? Bra gruppdynamik hur får vi till det? Hur påverkar olika personligheter i en grupp utfallet? Vi kommer gå igenom olika teorier och tankar kring detta samt ge konkreta tips på hur ni kan lägga upp en plan för ett lyckat grupparbete.
Ansvarig: Karriärservice

5 november: Snabbläsning - går det att förbättra sin läsning?

Mycket att läsa! Det är svårt att veta vad som är viktigt inför t.ex. en tenta, vågar jag hoppa över litteratur? En läsmodell kan hjälpa dig att ta dig an läsningen som kan bidra till en struktur för dig som inte vet vart du ska börja. Vi diskuterar och testar lite olika sätt som kan hjälpa till att öka hastigheten på läsningen men det är också ett sätt att bli medveten om hur du läser. 
Ansvarig: Studievägledningen

12 november: Sömnskola – hjälp till bättre sömn

Vi kommer bl.a. att ta upp sömnens olika faser, vad som händer i hjärnan och kroppen när vi sover och vad man kan göra själv för att förbättra sin sömn.
Ansvarig: Studenthälsan

19 november: Compassion - självmedkänsla

Hur låter din inre dialog? Är du dömande och sträng emot dig själv och andra eller är du omsorgsfull och tillåtande i ditt tankemönster? Hjärnan uppfattar en kritisk inre dialog som ett hot vilket ökar oro och stress. Compassion handlar om att bemöta sig själv och andra med omsorg och förståelse, vilket minskar oro och stress.
Ansvarig: Studenthälsan

26 november: Vidare studier - vad kan det ge dig?

Funderar du på att studera en magister/master, doktorandstudier, annan påbyggnadsutbildning eller fristående kurser? Vi går igenom vad som krävs, hur du kommer in och vad det kan ge dig för möjligheter. I framtiden kommer det krävas mer av livslångt lärande och att vi bättrar på vår kompetens under hela yrkeslivet. Är det på grund av arbetslivets föränderliga krav? För personlig utveckling? För att byta bana eller öka dina yrkesmässiga möjligheter? Kan det ge mer i lönekuvertet?                                          Ansvarig: Studievägledningen & Karriärservice