Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Challenge with function

Challenge with function

Textilhögskolans designteknikerstudenter har blivit utmanade att skapa funktionsjackor för olika ändamål och målgrupper.

Vad krävs t.ex. av en jacka som blir utsatt för väta samtidigt som bäraren utför en högintensiv aktivitet? Och vilka plagg ska jackan kombineras med för att bäraren ska uppleva bästa möjliga komfort?

Studenterna har använt 3D-program som verktyg i processen. Den 20 februari presenteras jackorna och det bästa konceptet prisas av en jury.

Juryn
Rebecka Hjertkvist, Chevalier
Lisa Skoglund-Kangasniemi, H&M
Elinor Engelbrecht, Didriksons
Josephine Ahlengren, Lectra
Ninni Angwald, Mirakeltextil
Erika Andersson, Vildland

Projektet är ett samarbete mellan Textilhögskolan och Lectra.

Tid: Torsdag 20 februari, kl. 13:00-17:30
Plats: Textile Fashion Center

Vi bjuder på fika.

Anmäl dig senast 17 februari.

Samtycke

Vi behöver ditt samtycke till att behandla de uppgifter som du lämnar om dig i formuläret. Uppgifterna kommer att behandlas av ansvariga för evenemanget vid högskolan, i syfte att planera och administrera evenemanget, kommunicera med dig, och tillgodose eventuella önskemål om specialkost. Uppgifterna kommer att lagras inom EU/EES, och raderas efter evenemanget. 

Högskolan i Borås är personuppgiftsansvarig för behandlingen, som sker med stöd av artikel 6.1 (a) i dataskyddsförordningen (samtycke). Det är helt frivilligt att lämna samtycke, och du kan när som helst ta tillbaka ett lämnat samtycke.

Läs mer om hur Högskolan i Borås behandlar dina uppgifter och vilka rättigheter du har.

Challenge with function

Se filmen från tävlingen 2016.