Huvudmeny

Nyhetsarkiv


Textilhögskolan
2019
Välj

Bild på studenter i panelsamtal

Studenter och forskare i samtal om en hållbar framtid

Under Exit19 deltog forskare och studenter från olika discipliner i seminariet ”Cross sustainability” där de angrep ämnet hållbar utveckling.

EXIT19

EXIT19 – festligt möte mellan textil, teknik och ekonomi

EXIT blev större än någonsin! I Textile Fashion Center möttes textil, teknik och ekonomi i en tvärvetenskaplig fest.


Textilingenjörsstudenter tar sig an verkliga utmaningar

Text + Film Textilingenjörsstudenter presenterar sina lösningar på företags olika problem och utmaningar i kursen Textilteknisk fördjupning


Så kan komforten hos smarta och funktionella textilier mätas

Hittills har användarvänlighet varit i fokus vid utvecklingen av smarta och funktionella textilier. Nu är det dags att rikta blickarna mot komforten.


Pompa och ståt vid akademisk högtid

Text + Film Den 3 maj var det dags för akademisk högtid. Fem nya professorer installerades, sex doktorer promoverades och högskolans nya rektor installeras.


Grafen får textil att leda ström

I ett projekt har forskarna visat ett nytt användningsområde: grafenoxid kan användas för att göra textil elektriskt ledande.


Komplett labb flyttar in på Textilhögskolan

Text + Film Tidigare hade Textilhögskolan fem instrument för att mäta olika egenskaper hos textil och i kläder. Nu finns 106 apparater för detta.


Hon tar Smart Textiles till Silicon Valley

Nu ska Susanne Nejderås, chef för Smart Textiles, undersöka möjligheterna att bli den internationellt ledande innovationspartnern.


Nätverk stärker forskning inom smarta textilier

Två av högskolans forskare är med i CONTEXT, ett europeiskt nätverk som ska sammanlänka forskning och innovation inom avancerade smarta textilier.


Hon söker det inre seendet

Vad är egentligen kreativitet? Och hur ser det ut? Stefanie Malmgren de Oliveira har kartlagt modedesignerns inre process med sin doktorsavhandling.