Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

2020-02-07 17:03

Kulturministern ser möjligheterna hos Textilhögskolan


– När man tar del av allt det här då är det tydligt att vi måste ställa om till allt från vilka fiber som används till affärsmodellerna. Forskningen är väldigt intressant, är vi tekniskt hemma eller vad är det mer som behövs?

Det undrade Amanda Lind, minister för kultur, demokrati och idrott under sitt besök på Textilhögskolan och Smart Textiles.

Under besöket fick hon se några av högskolans unika utbildnings- och forskningsmiljöer. Hon fick träffa studenter från utbildningarna Textil produktutveckling och entreprenörskap samt Modedesign. Och även lyssna till några av högskolans forskare.

Svaret på ministerns fråga? Forskarna, rektorn och akademichefen var eniga: Det behövs en helhetssyn och fortsatta satsningar på miljöer som högskolans!

– Här har ni möjlighet att ta ett helhetsgrepp, sa Amanda Lind som var väldigt nöjd med besöket.

Läs mer

Textil och mode

Smart Textiles 

Text och bild: Anna Kjellsson