Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Färgeri- och beredningslabb

Labbets spannram är utrustad för att kunna göra beläggningar med olika beläggningstekniker så som knivbestrykningar i form av pasta eller skum. Det finns även möjlighet att trycka ett mönster i färg genom rotationstryck. Spannramen är även utrustad med en foulard, vilket innebär vätning av textil i kar. Det finns en Lab-Jet maskin till färgning och för- och efterbehandlingar av metervara och plagg i mindre storlekar och i våra Ahiba- och Pyrotechmaskiner går det att göra samma behandlingar på textilier som väger upp till tio gram. 

Besök Färgeri- och bredningslabb i 360 grader (de två översta filmerna)

Du kan själv välja vilken bildvinkel du vill ha. I webbläsaren styr du genom att dra muspekaren åt önskat håll. Använder du en pekskärm kan du navigera dig runt genom att vrida på skärmen.