Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Trikålabb

Meter­vara görs på rundsticksmaskiner och i trikålabbet kan man ta fram dubbeljersey i stora och små mönster, samt ribb-, plysch- och singeljerseymaterial i varierande grovlekar. Här finns möjlighet att arbeta med stumma material, som exempelvis metall, på en speci­almaskin som det bara finns fem av i hela världen.

I trikålabbet finns även handstickmaskiner i flatsticksteknik för att testa oli­ka konstruktioner. Formstickade prototyper av jumprar, vantar, blodkärl och annat görs på flatstickmaskiner. I ett designdataprogram byggs konstruktionen upp och överförs till maskinen, som sedan kan sticka fram tre­dimensionella former både i stumma och i elastiska garner.

Se reportage från Trikålabbet


Mineral Elements


Designern Naim Josefi har arbetat i trikålabb med projektet Mineral Elements tillsammans med bland andra Smart Textiles och Textilhögskolan.

Se filmen på youtube

Besök Vävlabbet i 360 grader (översta filmen)

Du kan själv välja vilken bildvinkel du vill ha. I webbläsaren styr du genom att dra muspekaren åt önskat håll. Använder du en pekskärm kan du navigera dig runt genom att vrida på skärmen.