Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

Trikålabb

Meter­vara görs på rundsticksmaskiner och i trikålabbet kan man ta fram dubbeljersey i stora och små mönster, samt ribb-, plysch- och singeljerseymaterial i varierande grovlekar. Här finns möjlighet att arbeta med stumma material, som exempelvis metall, på en speci­almaskin som det bara finns fem av i hela världen.

I trikålabbet finns även handstickmaskiner i flatsticksteknik för att testa oli­ka konstruktioner. Formstickade prototyper av jumprar, vantar, blodkärl och annat görs på flatstickmaskiner. I ett designdataprogram byggs konstruktionen upp och överförs till maskinen, som sedan kan sticka fram tre­dimensionella former både i stumma och i elastiska garner.

Besök Vävlabbet i 360 grader (översta filmen)

Du kan själv välja vilken bildvinkel du vill ha. I webbläsaren styr du genom att dra muspekaren åt önskat håll. Använder du en pekskärm kan du navigera dig runt genom att vrida på skärmen.