Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Skriva vetenskapligt

När du lämnar in ditt skriftliga arbete är det viktigt att du följt de regler som finns gällande stavning, språkbruk och hur man refererar till olika källor.

Att skriva korrekt och stava rätt är en av delarna när man skriver vetenskapliga texter. Förutom att du kan besöka Språkverkstaden här på Högskolan finns det också en mängd böcker, webbsidor och bloggar inom ämnet, här kommer några tips:

En väldigt bra bok i ämnet heter Svenska skrivregler och ges ut av Språkrådet. Boken det svar på alla tänkbara frågor om svenska språket och hur man bör skriva. Här kan du se om det finns något exemplar tillgängligt för utlån.

Första Språkhjälpen från den numer vilande Språkbloggen på Svenska Dagladet kan vara till hjälp om vart man kan vända sig när man har frågor om språket.

Lunds Universitets guide om hur man skriver akademiskt på engelska är en utmärkt resurs och öppen för alla att använda.