Huvudmeny

Kombinera dina studier med elitorientering

Gillar du att orientera? Är du dessutom riktigt bra på det? Då kan Högskolan i Borås vara något för dig. Här kan vi ge möjlighet till anpassad studieplan och fri tillgång till träningsanläggningar för dig som elitsatsar inom orientering

Monika Johansson– Vi ser till att du får möjlighet att diskutera en individuell studieplan som passar just dig. Om träningsläger eller större tävlingar som EM och VM krockar med examinationer kanske du behöver examineras vid annat tillfälle, säger Monika Johansson, samordnare för högskolans elitsatsning. 

Studenten erbjuds också möjlighet att träna med ett antal orienteringsklubbar som erbjuder löpteknik, krets- och elitträning med mera. Borås stad, som är en av flera samarbetspartners i projektet, sponsrar med kostnadsfritt årskort till både simhall och konstsnöspår, samt eventuell rehabiliteringsträning.

Nätverk och kontakter inom idrotten

– Mitt jobb som samordnare är se till att nyantagna studenter får ett nätverk inom elitorienteringen i regionen. Högskolan i Borås är det enda lärosätet som erbjuder de här möjligheterna i Västergötland, säger Monika Johansson.

Förhoppningen är att stärka elitorienteringen i Borås. Men även de som tävlar för andra klubbar i landet är välkomna till studiemiljön. Studenterna söker valfri utbildning, precis som vanligt, och sedan till elitsatsningen när de blivit antagna till sin utbildning.