Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Detaljerad sökning
Detaljerad sökning

E-boken: distribution och läsning

7,5 högskolepoäng, deltid 25% – distans

Anmälningskod: HB-32101
Första anmälningsdag: 2019-09-16
Antal platser: 17
Startar: 2020-01-20
Slutar: 2020-06-07
Studieort: Ortsoberoende
Undervisningsspråk: Undervisningen bedrivs på svenska, men undervisning på engelska kan förekomma.
Studietid: Dag

Innehåll

Kursen behandlar e-böcker som materiella, kommersiella och kulturella artefakter. Däri ingår ekonomiska och juridiska aspekter av e-böcker på bibliotek och bokmarknad, såsom upphovsrätt och licensiering. Fokus ligger på den samtida svenska bokmarknaden, men kursen inkluderar vissa internationella och historiska utblickar. I kursen studeras också läsning i den digitala tidsåldern, med fokus på e-boksläsning.

Observera

Kursen ges på distans och behandlar läsning och distribution av e-böcker på den svenska bokmarknaden. Ekonomiska och juridiska aspekter berörs samt utlåning av e-bo¨cker på bibliotek. Läsning av digitala böcker samt olika läsverktygs möjligheter och begränsningar tas upp. Undervisningen bedrivs i huvudsak på svenska men enstaka föreläsningar kan komma att ske på engelska. Undervisningen sker online med hjälp av lärplattform och andra kommunikationsverktyg, vilket förutsätter tillgång till internetansluten dator samt kringutrustning.
Kan vi hjälpa dig?