Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Detaljerad sökning
Detaljerad sökning

Preparandkurs i matematik

6 högskolepoäng, heltid 100% – distans

Anmälningskod: HB-14903
Första anmälningsdag: 2020-02-20
Antal platser: 300
Startar: 2020-07-01
Slutar: 2020-08-30
Studieort: Ortsoberoende
Undervisningsspråk: Undervisningen bedrivs på svenska.
Studietid: Blandade tider

Preparandkurs matematik är speciellt avsedd för dig som har tänkt läsa någon högskoleingenjörsutbildning, civilingenjörsutbildning, ekonomutbildning eller någon annan utbildning där förkunskapskravet i matematik är Matematik 3b/3c eller högre.

Innehåll

Kursen ger en grundlig genomgång och repetition av den matematik som normalt ges den tredje terminen på gymnasiets naturvetenskapliga och tekniska program. Kursen fokuserar på den gymnasiematematik som ges i kursen Matematik 3c men ger också en introduktion till de komplexa talens matematik.

Kursen inleds med distansläsning utan obligatoriska träffar. Inlämningsuppgifter och diagnostiska tester görs då elektroniskt hemifrån. De två avslutande veckorna erbjuds föreläsningspass på campus då allt material gås igenom.

Kursen är studiemedelsberättigande, men kan inte tas med i någon högskoleexamen.

Kan vi hjälpa dig?