Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Detaljerad sökning
Detaljerad sökning

Svenska som andraspråk för utländska akademiker för ett hållbart samhälls- och arbetsliv 1-60 hp

60 förutbildningspoäng, heltid 100%

Anmälningskod: HB-34701
Första anmälningsdag: 2019-09-16
Antal platser: 20
Startar: 2020-01-20
Slutar: 2021-01-17
Studieort: Borås
Undervisningsspråk: Undervisningen bedrivs på svenska, men undervisning på engelska kan förekomma.
Studietid: Dag

Denna utbildning vänder sig till dig som tidigare har studerat på ett utländskt universitet i minst tre år och behöver komplettera dina kunskaper i svenska på grundläggande (GRUV) och gymnasienivå (SV3) samt i samhällskunskap (Sh 1b). Avslutad och godkänd kurs ger högskolebehörighet i svenska och samhällskunskap. Du kommer att studera akademiskt skrivande, litteratur, språkets struktur, muntlig argumentation, svenskt arbetsliv och många andra aktuella områden i samhället.

Ett hållbarhetsperspektiv finns i alla moment. Utbildningen omfattar 60 högskolepoäng (hp) under två terminer och utbildningen är på heltid (40h/vecka). Utbildningen är på förberedande nivå.

Vägledning och kartläggning av utbildning och/eller yrkeserfarenhet ges under utbildningen.

Syftet med utbildningen är att du når tillräcklig språklig nivå och får kunskap om arbetsliv och samhälle för att kunna arbeta inom det yrke som du har examen i.

Kan vi hjälpa dig?