Huvudmeny
Detaljerad sökning
Detaljerad sökning

Textil produktutveckling och entreprenörskap

180 högskolepoäng, heltid 100%

Anmälningskod: HB-82104
Första anmälningsdag: 2018-03-15
Antal platser: 36
Startar: 2018-09-03
Slutar: 2021-06-06
Studieort: Borås
Undervisningsspråk: Svenska, ev. Engelska
Studietid: Dag

Det här är en utbildning för dig med textila idéer som gärna vill testa gränserna. Under utbildningen utvecklar du din förmåga att självständigt kunna utveckla produkt- och affärsidéer inom det textila området, som till exempel funktionella textilier, outdoor design eller tekniska textilier för industriellt bruk.

Innehåll

Efter genomförd utbildning kommer du att ha grundläggande kunskap om textila tillverknings- och förädlingsprocesser och ha en förståelse för den textila värdekedjan och du kommer att kunna hantera processer i produkt- och affärsidéutveckling inom det textila området. Du kommer också att självständigt kunna driva entreprenörsprojekt med textil inriktning.

Du kommer också att ha grundläggande ekonomiska kunskaper rörande entreprenörskap, hållbar utveckling samt ha provat dina kunskaper i tillämpade projekt i samarbete mellan näringsliv och högskola.
För att utbildningen ska passa dig är det en fördel om du har ett driv och vilja att uträtta saker och är bra på att söka och ta hjälp av andra.

Utbildningen är uppdelad i tre huvuddelar. Den första delen består av textil baskunskap, den andra delen ger verktyg för att genomföra produkt- och affärsutveckling samt entreprenörskap. Under den tredje delen får du arbeta med produkt- och affärsutveckling, samt förverkliga ett eget projekt.

Utbildningen är treårig vilket leder till kandidatexamen, men du kan också avsluta studierna efter två år med en högskoleexamen.