Huvudmeny
Detaljerad sökning
Detaljerad sökning

Byggingenjör

180 högskolepoäng, heltid 100%

Anmälningskod: HB-92117
Första anmälningsdag: 2019-03-15
Sista anmälningsdag: 2019-04-15
Antal platser: 75
Startar: 2019-09-02
Slutar: 2022-06-05
Studieort: Borås
Undervisningsspråk: Svenska
Studietid: Dag

Vill du vara med och bygga Sverige in i framtiden? Då är byggingenjörsutbildningen något för dig. Arbetsområdet för byggingenjörer är brett. Du kan arbeta med konstruktion, lika väl som att vara inriktad på produktion eller förvaltning. En sak är säker, en spännande framtid med många utmaningar väntar.

Innehåll

Du kan arbeta på ett konstruktionskontor och ta fram bygghandlingar eller i produktionen i ett entreprenadföretag. Du kan arbeta med hus eller industribyggnader eller varför inte gator, vägar och VA-anläggningar (vatten och avlopp). Eller kanske är du intresserad av ekonomi och projektledning och vill arbeta med förvaltning av bostäder och lokaler.

Första året studerar du huvudsakligen kurser som ger en naturvetenskaplig grund, som är nödvändig för nästföljande års studier. Andra året är största delen tekniska baskurser inom byggteknik. Tredje året är specialiserat och med omfattande projektinslag. Genom ett samarbete med Sveriges Byggindustrier har du under utbildningen även möjlighet att söka och genomföra praktik på ett byggföretag. Praktiken genomförs under sex månader. Under denna period gör du ett studieuppehåll. Efter praktiken återupptar du dina studier.

Undervisningen består i huvudsak av föreläsningar, ofta i kombination med räkneövningar samt självständigt arbete som konstruktions- och övningsuppgifter, laborationer, fältmätningsövningar och projektarbeten.

Lärarna täcker ett brett kompetensområde. I grundläggande ämnen möter du personer med expertkompetens inom respektive område, men som samtidigt har stor pedagogisk skicklighet.

I tillämpande ämnen möter du till stor del yrkesverksamma ingenjörer varigenom konstruktionsuppgifter kan få en direkt anknytning till aktuella projekt i regionen. Krävs ren expertkompetens inom specifika delområden kallas experter in från SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

Cirka hälften av tiden består av föreläsningar, räkneövningar och laborationer. Resten är självstudier.

Studier eller praktik utomlands
Möjlighet att ansöka om Erasmus praktik-stipendium.

Utlandsstudier

Det här programmet innehåller möjlighet till utlandsstudier.

Kan vi hjälpa dig?
Tips på liknande utbildningar
Träffa våra studenter