Huvudmeny
Detaljerad sökning
Detaljerad sökning

Event Management

180 högskolepoäng, heltid 100%

Anmälningskod: HB-92120
Första anmälningsdag: 2019-03-15
Sista anmälningsdag: 2019-04-15
Antal platser: 45
Startar: 2019-09-02
Slutar: 2022-06-05
Studieort: Varberg
Undervisningsspråk: Svenska
Studietid: Dag

Kvalitet räcker inte längre som konkurrensmedel. Endast de varor och tjänster som kan berätta en historia och förknippas med trovärdighet, exklusivitet och starka värden kan urskiljas i bruset. Har du förmågan att ge av dig själv för att skapa engagemang? Då är utbildningen till event manager något för dig.

Innehåll

Som event manager planerar du och leder evenemang och större möten, t.ex. bröllop, festivaler, konserter eller konferenser, från idé till genomförande. Du hjälper företag från olika branscher att presentera sina produkter i sammanhang som ger en positiv uppmärksamhet, dvs. händelsemarknadsföring.

Många kurser har direkt koppling till en framtida karriär som event manager. Redan från år 1 initieras du i det praktiska arbetet med att planera, leda och genomföra projekt. Under vårterminen planerar och genom för du tillsammans med dina studiekamrater ett eget event. Under år 2 studerar och analyserar ni befintliga event som etablerade företag genomför. Tredje året har du möjlighet att göra utlandsstudier eller praktik på hösten. Du avslutar hela utbildningen med ett självständigt arbete.

Förutom de skräddarsydda kurser som förbereder dig inför arbetet som event manager kommer du också att få kunskaper om värdet av event på en mer strategisk nivå. Både besökarens upplevda värde och det ekonomiska värdet av ett event behandlas. Affärsmässighet och ekonomisk kunskap är oerhört viktigt för en event manager, inte minst i relationen med uppdragsgivare och sponsorer.

Utbildningen ges under de första två åren i Varberg, en ort där sommaren är högsäsong med mängder av event. Det en dynamisk miljö där det arbetas aktivt med skapandet av events för att förlänga säsongen och öka attraktionskraften.

Under år 3 arbetar du mestadels i praktiknära kurser eller med din kandidatuppsats. Föreläsningar och seminarier under detta år kan komma att förläggas helt eller delvis i Borås.

Under utbildningen möter du kvalificerade praktiker och potentiella uppdragsgivare, vilket redan från start ger dig möjlighet att skapa ett professionellt nätverk.

Kan vi hjälpa dig?
Tips på liknande utbildningar
Träffa våra studenter