Huvudmeny
Detaljerad sökning
Detaljerad sökning

Industriell ekonomi - logistikingenjör

180 högskolepoäng, heltid 100%

Anmälningskod: HB-92103
Första anmälningsdag: 2019-03-15
Sista anmälningsdag: 2019-04-15
Antal platser: 35
Startar: 2019-09-02
Slutar: 2022-06-05
Studieort: Borås
Undervisningsspråk: Svenska
Studietid: Dag

Tycker du om både ekonomi och teknik? Vill du vara med och driva igenom förändringar och leda projekt? Då är yrket som logistikingenjör rätt för dig. Logistik är en framtidsbransch och många spännande utmaningar väntar dig som satsar på spetskompetens inom detta område.

Innehåll

Som logistikingenjör är du med och driver projekt kring kontrollen av flöden av material, resurser, information och pengar in och ut ur ett företag eller organisation. Det handlar om att uppnå högsta möjliga effektivitet genom bra service till så låg kostnad som möjligt för att tillfredsställa olika parter i en flödeskedja. Som högskoleingenjör arbetar du många gånger i projektgrupper vars fokus är att lösa ett speciellt problem. Ofta behövs kunskaper från flera olika kunskapsområden för att lösa detta problem. Utbildningen passar därför dig som vill arbeta med ekonomi och förstå teknik eller vice versa. Utbildningen är bred och modern och gör dig till en flexibel ingenjör som kan leva upp till de krav som ställs på framtidens arbetsmarknad.
Det första året får du en ingenjörsinriktad kunskapsbas med kurser inom: matematik, industriell ekonomi, produktutveckling samt miljökunskap. Detta år är till största delen gemensamt för alla våra utbildningar inom industriell ekonomi. Det innebär att du läser kurser tillsammans med studenter från utbildningar inom industriell ekonomi med andra inriktningar.

Under det andra och tredje året läser du kurser inom: logistik, industriell ekonomi, kvalitetsteknik, marknadsföring, produktionsteknik och management. Utbildningen avslutas med ett examensarbete om 15 högskolepoäng.

Utlandsstudier

Det här programmet innehåller möjlighet till utlandsstudier.

Kan vi hjälpa dig?
Tips på liknande utbildningar
Träffa våra studenter