Huvudmeny
Detaljerad sökning
Detaljerad sökning

Kandidatprogram i textilt management, inriktning mode och handel

180 högskolepoäng, heltid 100%

Anmälningskod: HB-92111
Första anmälningsdag: 2019-03-15
Sista anmälningsdag: 2019-04-15
Antal platser: 48
Startar: 2019-09-02
Slutar: 2022-06-05
Studieort: Borås
Undervisningsspråk: Svenska, ev. Engelska
Studietid: Dag

Vill du vara med att utveckla modehandeln? Vill du jobba med detaljhandelskoncept, kunder och marknadsföring? Då är denna utbildning för dig. Du kastas redan från start in i en kreativ, internationell miljö där tempot är högt. Hållbar utveckling går som en röd tråd genom utbildningen på Textilhögskolan, som ligger i navet för svensk textil och mode.

Innehåll

Kandidatprogrammet i textilt management med inriktning, mode och handel är en utbildning för dig som är intresserad av modevärlden och modehandel, frågor kring konsumtion, livsstil och hållbar utveckling. Utbildningen är unik med sin specialisering mot textil och mode i kombination med handel.

Textil- och modehandeln har utvecklats kraftigt under de senaste åren och många olika kompetenser efterfrågas i dag. Livsstilsbutiker konkurrerar med traditionella butikskedjor. E-handel är på stark frammarsch. Influencers utmanar traditionell marknadsföring inom både hemtextil och mode. Parallellt utvecklas nya former av service och tjänster för att möta ett behov av mer hållbar konsumtion.

Utbildningen ger en god kunskapsgrund om textilt management, textil- och modehandel samt textila produkter och tillverkningsprocesser. Branschen är tydlig med sitt behov av kompetens inom dessa områden. Utbildningen har tagits fram utifrån dessa behov och våra lärare har stor erfarenhet från branschen.

Kan vi hjälpa dig?
Tips på liknande utbildningar
Träffa våra studenter