Huvudmeny
Detaljerad sökning
Detaljerad sökning

Master program: Biblioteks- och informationsvetenskap, Digitala bibliotek och informationstjänster

120 högskolepoäng, heltid 100% – distans

Anmälningskod: HB-92032
Första anmälningsdag: 2019-03-15
Antal platser: 15
Startar: 2019-09-02
Slutar: 2021-06-06
Studieort: Borås
Undervisningsspråk:
Studietid: Dag

Vill du ha ett jobb i bräschen för informations- och biblioteksvetenskap? Är du intresserad av att hjälpa människor att förstå meningen med den digitala världen, som har blivit en så viktig del i deras arbete och vardagsliv. Vill du ha tillgång till all världens kunskapsskatter som har samlats in under årtusenden? Det här programmet erbjuder spännande möjligheter att hitta ditt drömjobb.

Innehåll

Många olika verksamheter som erbjuder digitala biblioteks- och informationstjänster, allt från allmänna och akademiska bibliotek och internationella företag till barnbibliotek, efterfrågar personer som är beredda att jobba i en digital miljö. De kunskaper och färdigheter du får på denna utbildning kommer till användning i dessa verksamheter då digitala resurser finns i överflöd överallt. Det blir du som visar vägen till den information som efterfrågas.
Digitala bibliotek spelar en allt viktigare roll i hela världen när det gäller att tillhandahålla information, inte bara lokalt, utan även internationellt. Dessa bibliotek har utvecklats av statliga och kommersiella organisationer utifrån traditionella bibliotekstjänster. Efter utbildningen kommer du att förstå innebörden av digitala bibliotek i deras rätta sammanhang. Du kommer att kunna hantera övergången av tjänster till den digitala sfären och utveckla nya digitala tjänster för att tillgodose användarnas behov. Under utbildningen möter du förträffliga lärare från Sveriges ledande lärosäte när det gäller Biblioteks- och informationsvetenskap.

Observera

Studierna är huvudsakligen distansbaserade. Visst deltagande vid träffar i Borås ingår under utbildningen. Dessa träffar sker 9-13 september 2019, en vecka i februari eller mars 2020, en vecka under hösten 2020 (förmodligen i september) och en dag för deltagande i masteruppsatsseminarium i månadsskiftet maj-juni 2021 (eller när din uppsats accepteras för seminarieventilering). Kommunikation mellan studenter och lärare sker däremellan via en lärplattform. För att kunna delta i kurserna måste du därför ha tillgång till en dator som du kan installera programvara på och som har Internet-uppkoppling med rimligt hög bandbredd. En smartphone, iPad, Chromebook eller liknande datorliknande redskap räcker inte, även om du kan använda dem för vissa uppgifter. Din Internet-uppkoppling behöver ha minst 10 Mbps nedladdningshastighet, även om du ibland kan klara dig med mindre. Vissa inspelningar kan kräva ännu högre nedladdningshastighet. Du kan komma att behöva köpa viss programvara, även om vi så långt det går försöker utnyttja programvara som inte är avgiftsbelagd för studenterna. För att delta i seminarier online behöver du också en webkamera och ett headset med hörlurar samt mikrofon som du kan koppla till din dator. Undervisningsspråket är engelska.

Kan vi hjälpa dig?
Tips på liknande utbildningar