Huvudmeny
Detaljerad sökning
Detaljerad sökning

Systemarkitekturutbildningen

180 högskolepoäng, heltid 100%


Utbildning diplomerad inom hållbar utveckling

Anmälningskod: HB-92305
Första anmälningsdag: 2019-03-15
Sista anmälningsdag: 2019-04-15
Antal platser: 45
Startar: 2019-09-02
Slutar: 2022-06-05
Studieort: Borås
Undervisningsspråk: Svenska
Studietid: Dag

Är problemlösning din grej? Tycker du att det är fantastiskt kul med datorer och teknik?
Då ska du läsa Systemarkitekturutbildningen, där vår målsättning är att utbilda de vassaste system- och programutvecklarna. Systemarkitekturutbildningens studenter är högt ansedda på arbetsmarknaden, och de flesta systemarkitekter som har utbildats vid Högskolan i Borås får kvalificerade jobb direkt efter examen.

Innehåll

Som systemarkitekt kan du ta dig an de utmaningar som ställs av såväl både dagens som framtidens IT-lösningar. Systemarkitekturutbildningen gör dig till generalist inom system- och programutveckling och du kan arbeta med att utveckla allt från innovativa webbtjänster och mobilappar till traditionella administrativa system. Utbildningens fokus ligger på programmering och programutveckling, med en spets inom dataanalys. För att kunna verka i olika miljöer lär du dig flera programmeringsspråk, och du utvecklar kontinuerligt program på olika plattformar och i olika utvecklingsmiljöer. Systemarkitekten blir därför skicklig på programmering i flera olika former, men även inom relaterade områden som till exempel datahantering, samt distribuerade och intelligenta system.

Som student på Systemarkitekturutbildningen får du tillbringa huvuddelen av din tid åt att vässa dina färdigheter i programmering och programutveckling, med en grund i datavetenskapliga principer. Utbildningens styrka är en högt ställd målsättning, som är möjlig tack vare en kombination av teoretiskt djup och omfattande färdighetsträning. De allra flesta kurserna på utbildningen innehåller inlämningsuppgifter eller projekt i programutveckling, där du får omsätta de teoretiska kunskaperna i praktiken. Normalt arbetar du med några av dina studiekamrater, i par eller i grupp, och tillsammans utmanas ni ofta till att vara både kreativa och lösningsorienterade. Utbildningens kurser inom maskininlärning för dataanalys, samt parallella och distribuerade system utrustar dig med spetskompetens inom modern programutveckling.

Utbildning diplomerad inom hållbar utveckling

Vi förbereder dig för att kunna möta dagens samhällsutmaningar, dels i dina framtida professioner och dels som samhällsmedborgare. Därför är det viktigt att hållbarhetsfrågor integreras i utbildningen. Denna utbildning innehåller kurs som är diplomerad inom hållbar utveckling. Det innebär att kursen uppfyller fastställda kvalitetskriterier som säkerställer att hållbar utveckling är tydligt sammankopplat med kursplaner och examinationsmoment. Läs mer om hållbar utveckling inom utbildningen.

Utlandsstudier

Det här programmet innehåller möjlighet till utlandsstudier.

Kan vi hjälpa dig?
Tips på liknande utbildningar