Huvudmeny
Detaljerad sökning
Detaljerad sökning

Systemvetarutbildning

180 högskolepoäng, heltid 100%

Anmälningskod: HB-92315
Första anmälningsdag: 2019-03-15
Sista anmälningsdag: 2019-04-15
Antal platser: 60
Startar: 2019-09-02
Slutar: 2022-06-05
Studieort: Borås
Undervisningsspråk: Svenska
Studietid: Dag

Vill du vara med och designa framtidens användarvänliga IT-system? Då är Systemvetarutbildningen något för dig. Här får du lära dig att skapa begripliga IT-lösningar som är anpassade efter människors behov.

Innehåll

Framtidens systemutvecklare behöver en unik bredd i sina kunskaper och förmågor. Därför går du under utbildningen genom hela utvecklingskedjan. Från behov och idéer om hur en verksamhet kan utvecklas med IT-stöd till hur man analyserar, designar, utvecklar och förvaltar dessa system med användbarheten i fokus.

En god systemutvecklare behöver både kreativitet och systematik. Utbildningen ger båda dessa färdigheter. För att skapa IT-lösningar som är väl anpassade till människors sätt att kommunicera och att söka och använda information behövs kunskaper från många områden, exempelvis system- och programutveckling, interaktion och design. Men minst lika viktigt är också kunskaper i framtidens sätt att hantera verksamheter, oavsett om det gäller e-handel eller digital handel. Genom denna kombination av teman får du en unik förmåga att skapa goda systemlösningar som är väl anpassade till människan i olika situationer.

Kan vi hjälpa dig?
Tips på liknande utbildningar
Träffa våra studenter