Huvudmeny
Detaljerad sökning
Detaljerad sökning

Textildesign

180 högskolepoäng, heltid 100%


Utbildning diplomerad inom hållbar utveckling

Anmälningskod: HB-9208A
Första anmälningsdag: 2019-01-25
Sista anmälningsdag: 2019-04-15
Antal platser: 15
Startar: 2019-09-02
Slutar: 2022-06-05
Studieort: Borås
Undervisningsspråk:
Studietid: Dag

Design, textila material och att utmana befintliga textila tekniker är fokusområdena på utbildningen Texile Design. Genom att vara insatta i teknik och den senaste forskningen inom material och fibrer kan studenterna testa gränserna för hur dessa material kan designas.

Innehåll

Just nu pågår en kraftig och snabb utveckling av textila material och metoder. Eftersom det finns textila utbildningar ända upp till forskarnivå på Textilhögskolan kan studenterna på ett naturligt sätt få del av de senaste rönen om nya material. Doktoranderna föreläser och håller workshops om sina projekt för övriga studenter.
De välutrustade laboratorierna vid Textilhögskolan är unika och ger fantastiska möjligheter att utveckla sitt kunnande. Här sker tillverkningen på samma sätt som ute på ett företag, och här kan studenterna producera det de vill.
Dessutom finns Smart Textiles i huset, där det absolut senaste i fiberutvecklingen äger rum i en mängd olika forskningsprojekt. Det som händer på Smart Textiles tas in som moment i kurserna, så att studenterna får testa och lära sig att utveckla detta vidare.
Under det första året får studenterna en gedigen grund att stå på i sitt fortsatta designarbete och under år tre sker en fördjupning inom en speciell teknik: print, trikå eller väv. Det tredje året ägnas till största delen åt denna fördjupning samt praktik och examensarbete.
Genom hela utbildningen bygger studenterna upp sin egen portfolio och utställningsteknik finns med som ett ämne under alla år.
Studenterna får flera möjligheter att visa sina alster, till exempel på Möbelmässan i Stockholm och vid den examensutställning som visas på Textilmuseet i Borås. Dessutom har ett samarbete inletts med mässan New Designers i London, där olika brittiska designutbildningar visar upp sina examensarbeten.
Efter utbildningen finns det många olika karriärvägar att söka sig till, som fordonsindustrin, klädbranschen, inredningsarkitektur, egna företag eller att fortsätta studera och ta en mastersexamen.

Utbildning diplomerad inom hållbar utveckling

Vi förbereder dig för att kunna möta dagens samhällsutmaningar, dels i dina framtida professioner och dels som samhällsmedborgare. Därför är det viktigt att hållbarhetsfrågor integreras i utbildningen. Denna utbildning innehåller kurs som är diplomerad inom hållbar utveckling. Det innebär att kursen uppfyller fastställda kvalitetskriterier som säkerställer att hållbar utveckling är tydligt sammankopplat med kursplaner och examinationsmoment. Läs mer om hållbar utveckling inom utbildningen.

Utlandsstudier

Det här programmet innehåller möjlighet till utlandsstudier.

Kan vi hjälpa dig?
Tips på liknande utbildningar