Huvudmeny
Detaljerad sökning
Detaljerad sökning

Webbredaktör, distansutbildning

180 högskolepoäng, heltid 100% – distans

Anmälningskod: HB-92330
Första anmälningsdag: 2019-03-15
Antal platser: 95
Startar: 2019-09-02
Slutar: 2022-06-05
Studieort: Ortsoberoende
Studietid: Dag

Organisationers webbplatser spelar en viktig roll både internt och gentemot omvärlden. Det här är utbildningen för dig som vill arbeta med webbplatser och utveckla din förmåga att kombinera kommunikation och samarbetsförmåga med tekniskt kunnande, design och flexibilitet.

Innehåll

En webbredaktör arbetar med organisationers webbplats på internet eller intranät. Webbredaktören ser till att webbplatsen uppfyller de behov användarna har på webbplatsens tillgänglighet och struktur och ser till att informationen som publiceras är aktuell, relevant och korrekt. Förutom det redaktionella arbetet är det vanligt att webbredaktören också ansvarar för underhåll och utveckling, grafisk produktion och design. Webbredaktörens kompetens spänner över ett brett register. Yrket handlar inte minst om kommunikation, samarbete och flexibilitet vilket förutsätter initiativförmåga och kreativitet.

Utbildningen är treårig och ges både som campusutbildning och distansutbildning. Du läser kurser inom informationsarkitektur. Du kan också välja att endast läsa två år och då ta ut en högskoleexamen inom huvudområdet informationsarkitektur.

Utbildningen innefattar studier av:

  • design och grafisk form
  • kommunikation
  • informationsjuridik
  • publiceringsverktyg
  • redaktionellt arbete
  • teknisk utveckling och programmering
  • vetenskaplig teori och metod


Utbildningens andra år avslutas med ett utvecklingsarbete som ska genomföras i samarbete med en extern organisation och hela utbildningen med ett vetenskapligt examensarbete som kan ta sin utgångspunkt i problem som identifierats i en extern organisation.

Observera

Kommunikationen mellan deltagare och lärare sker i huvudsak via programmets lärplattform, på dagtid, vilket förutsätter att deltagarna har tillgång till bredbandsansluten dator samt kringutrustning. Som distansstudent får du själv köpa nödvändiga programvaror för dina studier på hemorten. Det förekommer inga fysiska träffar. Utbildningen går inte att kombinera med samtidigt förvärvsarbete av betydande omfattning.

Kan vi hjälpa dig?
Tips på liknande utbildningar
Träffa våra studenter