Huvudmeny

Just nu uppdaterar vi våra utbildningssidor, vilket kan leda till att sidorna inte visas på ett korrekt sätt.

Studievägledning

Studievägledningen på Högskolan i Borås erbjuder professionella vägledningssamtal rörande val av studier och kommande arbetsliv och vänder sig främst till dig som funderar på att söka till högre studier.

Om studievägledning

Studievägledning är väl satsad tid som kan leda till att du vidgar dina perspektiv och får nya kunskaper om dig själv. Du kan också få veta vilka möjligheter till vidareutbildning, kompetensutveckling och personlighetsutveckling som högskolestudier kan erbjuda.

Ett vägledningssamtal kan starta en process om ditt tänkande, hur du går vidare för att sätta upp delmål och mål för att komma framåt. En diskussion om dina möjligheter, egenskaper och förutsättningar kan bli en bra grund att bygga på inför framtida val. Det kan vara aktuellt att först boka en timme och därefter vid behov boka tid för ytterligare samtal.

Du kan också boka ett informationssamtal om hur det fungerar att studera på högskolan. Om du är behörig, vilka meritpoäng du kan få, vilken nytta du har av högskoleprovet samt vad olika program och kurser kan leda till. Vägledning och information kan kombineras i ett samtal. Det är bra om du har funderat på vad det är du efterfrågar när du bokar ditt samtal.

Vi erbjuder:

  • Vägledningssamtal
  • Informationssamtal
  • Gruppinformation
  • Gruppvägledning
  • Studiebesök
  • Webbsamtal via Adobe Connect och Skype (tag kontakt för vidare information)
  • Föreläsningar/workshops i grundläggande studieteknik, anteckningsteknik samt snabbläsning för studenter som studerar på en utbildning på högskolan i Borås. Läs mer om våra workshoppar och aktiviteter här

Allmän studievägledning: Kontakta oss via telefon, e-post eller besök oss för mer information.

Studievägledare för din utbildning: Om du redan är student på Högskolan i Borås ska du in första hand vända dig till studievägledaren på ditt program för mer information om till exempel kurser eller val av inriktning.

Vi jobbar utifrån Sveriges Vägledarförenings etiska riktlinjer (pdf).