Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Högskolan i Borås har förlängt gul nivå till och med 8 november. Gul nivå innebär att verksamheten fortgår men att fysisk kontakt ska minimeras så långt det är möjligt. Undervisningen sker på distans så långt det är möjligt. Håll dig uppdaterad.

Studentstaden Borås

Borås är en modern, växande studentstad med mysiga uteserveringar, bra barer, schyssta gym, vackra parker och ett spirande kultur- och nöjesliv. Genom nära samverkan mellan akademi och ett attraktivt näringsliv i en stad med närhet till naturen erbjuder Borås en inspirerande miljö för både studier och fritid.

Borås är en perfekt blandning av storstad och småstad. Med bekväma avstånd till allt du behöver och närhet till natursköna omgivningar finns här goda möjligheter för ett rikt studie- och fritidsliv. Borås är textil- och modestaden med många kända företags huvudkontor vilket bidrar till ett omfångsrikt näringsliv.

I den trevliga stadskärnan finner du såväl stora som små företag samt museum och utställningar, teater, konsertscener och sportarenor. Med flera stora parker och friluftsområden som Kypesjön och Ymer kan du motionera, fiska, bada, vandra eller ta en avkopplande dag i naturen. En självklar del av staden är utomhusutställningen No Limit Street Art, där art street konstnärer från hela världen klätt Borås i muralmålningar, skulpturer och installationer.

I Borås är det alltid något på gång! Kolla in kalendariet på Borås Stads webbplats eller läs om aktiviteter och utbud på Borås TMEs speciella webbsida för studenter!

Till Borås TMEs webbplats (extern länk)

Till Borås stads webbplats (extern länk)