Huvudmeny
Leonor Wastesson.

Skönt att kunna disponera sin tid på distansstudier

Leonor Wastesson har sedan tidigare två examina, en kandidatexamen i litteraturvetenskap och en gymnasielärarexamen. Men det var på bibliotek hon sedan hamnade. För att stärka sin kompetens går hon nu på Masterprogrammet i Biblioteks- och informationsvetenskap, en distansutbildning.

Distansstudier är inget nytt för Leonor. Inte heller studier på distans vid Högskolan i Borås. För några år sedan studerade hon på webbredaktörsutbildningen på distans. Men så fick hon upp ögonen för bibliotekarieutbildningen på masternivå.

– Att det blev studier inom biblioteks- och informationsvetenskap beror på att jag började arbeta på folkbibliotek med barnverksamhet och det trivs jag väldigt bra med. 

Leonor Wastesson
Från: Stockholm
Studerar: Masterprogram i Biblioteks- och informationsvetenskap, distansutbildning.
Tidigare studier: Gymnasielärarexamen, kandidatexamen i litteraturvetenskap samt studier på webbredaktörprogrammet.
Jobbar som: Barnbibliotekarie. Jag har hand om barnverksamheten på mitt bibliotek, bland annat bokklubbar, bokprat för skolklasser samt biblioteksintroduktion.

Du går nu första terminen. Vad har du för förväntningar på programmet?

– Jag hoppas kunna lägga en bra grund för en eventuell forskningsutbildning i framtiden och så hoppas jag kunna knyta kontakter till yrkesverksamma personer inom biblioteks- och informationsvetenskap. 

Vad gör ni på programmet?

– Vi studerar olika informationssystem och databaser samt diskuterar vad information egentligen är. 

Är det någon kurs du speciellt ser fram emot?

– Jag ser fram emot kurserna om ledning i kulturverksamheter och de olika kurserna om digital teknik och digitala medier. 

Hur fungerar det att studera på distans?

– Det fungerar bra tycker jag. Det är skönt att få disponera över sin egen tid. Det mesta av studietiden går på distans med några sammankomster per läsår, 2-5 dagar per tillfälle, på Högskolan i Borås. När jag läste på webbredaktörsprogrammet gick hela utbildningen på distans, så det är roligt att vi på det här programmet får vara några dagar på Högskolan i Borås och se hur det är här.

Hur kommer den här masterutbildningen dig till godo i din karriär?

– Jag hoppas att det bland annat kan leda till att jag får en tryggare anställning och en högre lön och ökat ansvar. 

Text och foto: Solveig Klug

2015-09-24

Sidansvarig : Solveig Klug

Uppdaterad : 2017-11-30