Huvudmeny
Mustafa Muharemovic

Mustafa hittade en perfekt utbildning med både ekonomi och IT

Svårt att välja mellan ekonomi och IT? Mustafa Muharemovic är intresserad av båda och bestämde sig därför för att bli dataekonom. 

Varför valde du att studera till dataekonom?

– Jag har alltid varit intresserad av både IT och ekonomi. På dataekonomutbildningen läser du kurser inom IT, redovisning och marknadsföring. Detta göra att jag fått insyn i vad som passar mig bäst när det var dags att välja inriktning till sista studieåret.

Varför blev det studier i Borås?

– Jag är boråsare, så det kändes självklart att fortsätta mina studier i denna underbara stad. Jag slipper även onödiga kostnader i form av studielån och liknande, vilket underlättade mitt val.

Mustafa Muharemovic
Från: Borås
Utbildning: Dataekonomutbildningen, 180 hp

Vad gör man på utbildningen?

– Du läser 16 kurser under de två första åren, det vill säga åtta kurser per år, inom marknadsföring, redovisning och informatik. Under det sista året läser du sex kurser inom din valda inriktning och avslutar det med ett examensarbete på 15 högskolepoäng. Examinationerna är olika från kurs till kurs. Formerna för examinationer kan vara olika, till exempel salstentamen, hemtentamen, grupparbeten, duggor och individuella arbeten. Det här medför att det aldrig blir enformigt och tråkigt, vilket uppskattas av oss studenter.

Har du några favoritkurser?

– Ekonomikurserna har alltid varit väldigt uppfriskande, men varje kurs har sin egen charm.

Var sitter du helst och pluggar?

– Genom åren har jag pluggat lite överallt, men jag skulle säga att ”medialabbet”, en datasal här på högskolan, är bästa stället att plugga på. Eftersom vi jobbar väldigt mycket med datorer, blir det nästan en självklarhet att jag sätter mig där och pluggar. Men det passar även när du pluggar redovisning. Dessutom finns det alltid sköna människor där.

Vad tycker du om Borås?

– Det är en väldigt mysig och kompakt stad där allt är nära till hands. Studentlivet har verkligen exploderat i utvecklingskurvan de senaste åren och staden präglas av väldigt många entreprenörer. Det är även en stad som är fylld av möjligheter och det är en mycket kreativ stad, vilket gynnar alla oss studenter.

Vad gör du om tio år?

– Förhoppningsvis så är jag chef över ett antal anställda på mitt revisionsbolag, eller något i den stilen.

Hållbar utveckling är något som högskolan jobbar mycket med. Hur märks det i din utbildning?

– Det märks tydligt, då vi nästan i varje kurs berör det ämnet.

Har du några tips till blivande studenter?

– Om du ser framemot en oförglömlig upplevelse, så ska du välja Högskolan i Borås. Och om du är en person som ständigt vill utvecklas så är Borås det perfekta valet för dig. Högskolan erbjuder högklassiga utbildningar och en fantastisk studietid.

 

Text: Solveig Klug
Foto: Ulrika Göransson

Intervjun gjordes i december 2016.