Huvudmeny
Rawan Kadhem

Rawan har siktet inställt

För Rawan Kadhem är valet att studera i Borås bland det bästa hon gjort. Nu drömmer hon om en framtid som lärare på högskolan.

Vad lockar dig med läraryrket?

– Mitt största mål i livet är att få jobba med människor och det är anledningen till varför jag valde läraryrket. Jag har tidigare studerat vid Linköpings universitet till ämneslärare på gymnasiet. Men jag tyckte inte att den åldern passade mig och därför bytte jag till grundlärare 4-6. Där vill jag vara och hjälpa dem att utvecklas och uppnå sina mål. Nu har jag studerat i ungefär två år och haft verksamhetsförlagd utbildning, VFU,  (praktik) varje termin och jag kan inte vara mer nöjd.

Hur har du utvecklats som person under din tid på högskolan?

– Jag har blivit en mycket mognare person, mycket mer positiv för min utbildning. Jag har även höjt upp mina resultat på tentor, inlämningar och så vidare. Högskolan i Borås är ett väldigt bra lärosäte med bra lärare som gör att jag utvecklas mer och mer för varje dag.

Rawan Kadhem
Ålder: 22
Bor: Göteborg
Studerar: Grundlärarutbildning med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6

Vad är det viktigaste du har lärt dig?

– Att läraryrket är ett väldigt roligt yrke där man träffar olika personer, föräldrar, elever. Många tror att läraryrket är tråkigt och tufft. Visst, det är tufft men det är samtidigt roligt, och har man roligt så kommer man att älska sitt jobb.

Vad gör du vid sidan om studierna?

– På min fritid brukar jag plugga mycket och det är för att jag har satt upp tydliga mål för mig själv. Jag vill lyckas och få bra betyg för att sedan läsa vidare till master.  Annars brukar jag träna på gymmet, vilket är en väldigt bra plats att vara på när man vill koppla av och få bort stressen från tentor som kan vara tuffa.

Vad tycker du om studentlivet i Borås?

– Att studera i Borås är nog det bästa jag har gjort. Borås är en väldigt mysig och fin studentstad som får en att känna av studentlivet. Det är även nära till Göteborg som är en omtyckt storstad där man kan tillbringa sina helger. Jag är själv från Göteborg och pendlar till Borås, vilket är en enkel sträcka att ta sig.

Finns det någon speciell händelse som sticker ut?

– Mitt bästa minne från högskolan är första dagen på nollningen. Det var när jag fick lära känna alla mina klasskamrater, men även några av våra faddrar. Faddrarna visade oss runt på högskolan och förklarade för oss hur saker och ting funkar. Jag tycker nollningen är en viktig period för studenter, för det är då man lär känna högskolan och sina kamrater.

Vad är ditt mål med framtiden?

– Att studera vidare och höja mig så mycket som möjligt för att sedan kunna arbeta på högskolan och föreläsa eller vara matematiklärare för kommande lärarstudenter. Det skulle vara väldigt roligt. Jag är en väldigt målinriktad tjej som gillar att utvecklas och vill bli något som gör mig stolt. Läraryrket är nog det rätta yrket för mig.

Text: Martin Högqvist
Foto: Mecka 

2016-03-15