Huvudmeny
Sofia Magnusson

Sofia trivs i Borås och ser fram emot kommande yrkesliv

Under sin tid vid Högskolan i Borås har Sofia Magnusson både suttit i Novitas sektionsstyrelse och startat upp Borås studentidrottsförening

Vad gjorde du innan du började studera industriell ekonomi vid Högskolan i Borås?

– Först läste jag Natur-Tvär på Hulebäcksgymnasiet i Göteborg. Sedan efter studenten jobbade jag på Lyckohjul på Liseberg och på ett lager, NewBody i Göteborg. Efter att jag jobbat och sparat ihop tillräckligt med pengar åkte jag under våren till Asien i tre månader med några kompisar. Vi åkte runt i Thailand, Malaysia, Indonesien, Vietnam och Kambodja. Jag var hemma och vände innan jag sedan åkte till Kanada och USA. Under sommaren jobbade jag på Liseberg igen och sen började jag plugga. Så det blev bara ett sabbatsår men det kändes alldeles lagom.

Sofia Magnusson
Ålder: 21
Studerar: Industriell ekonomi – arbetsorganisation och ledarskap

Varför blev det Borås?

– Här fanns inriktningen industriell ekonomi - arbetsorganisation och ledarskap, en inriktning jag inte hittade någon annanstans. Det känns som att innehållet passar mig.

Vad är dina intryck av Borås?

– Borås är en mycket mysigare stad än vad jag hade förväntat mig. Det blir som en liten bubbla här, vilket många gånger är kul. Men fördelen är att det ligger så nära Göteborg att man kan lämna bubblan för att få lite omväxling ibland.

Vad gör du vid sidan om studierna?

– Under min tid på högskolan har jag suttit med i Novitas sektionsstyrelse och startat upp Högskolan i Borås studentidrottsförening, HBSIF. Det var ett bra sätt att lära känna nya människor. Utöver studierna spelar jag fotboll, volleyboll, badminton och basket med HBSIF under sportkvällarna. Jag umgås även med kompisarna och jobbar lite extra.

Vad har varit utmärkande för din tid på Högskolan i Borås?

– Det bästa med min tid på högskolan har varit att lära känna så många härliga människor. Det har även varit utvecklande och lärorikt att engagera sig.

Är utbildningen som du hade tänkt dig?

– Hittills tycker jag att den motsvarar mina förväntningar. Jag gillar att man får med sig teknik-, ekonomi- och HR-perspektivet under utbildningen vilket jag tror kommer vara till stor nytta senare i arbetslivet.

Vad har du för mål efter studierna?

– I framtiden hoppas jag att jag arbetar i en ledande position på en arbetsplats där jag trivs, med goda utvecklingsmöjligheter och spännande utmaningar.

Text: Martin Högqvist
Foto: Mecka

2016-03-15