Huvudmeny
Frida Ramsmo

Frida brinner för att hjälpa människor

Frida Ramsmo brinner för att hjälpa människor.  Just nu studerar hon femte terminen på sjuksköterskeutbildningen vid Högskolan i Borås.

Varför sökte du till sjuksköterskeutbildningen?

– Jag sökte först in till sjukgymnast men jag kom inte in där, så under nästa antagningsperiod sökte jag även till sjuksköterska. Det var inget som jag hade tänkt på en längre tid direkt, men att jobba på neonatalavdelningen har varit en liten dröm.

Har du fortfarande samma bild av yrket?

– Nja, inte riktigt. En sjuksköterska gör så mycket mer än vad jag trodde och har så mycket mer kunskap än vad jag förstått innan.

Frida Ramsmo
Ålder: 23
Studerar: Sjuksköterskeutbildningen

Vad har överraskat dig mest med din utbildning?

– Det är väl egentligen hur mycket en sjuksköterska ska kunna. Sjuksköterskan är spindeln i nätet inom vården, enligt min mening.

Vad har varit den tuffaste utmaningen?

– Första terminen var inte alls som jag tänkte mig. Det var väldigt mycket teori och historia. Termin tre var hittills den jobbigaste under utbildningen. Men när jag väl hade klarat den så blev det lite lättare under termin fyra.

Hur ser gemenskapen ut i klassen?

– Gemenskapen är bra. Men jag tror umgänget skiljer sig om man är härifrån eller inte. De som inte är från Borås umgås nog mer med varandra utanför högskolan än de som är det. Men det är bara min egen tolkning. Men som sagt, gemenskapen är bra och alla är väldigt hjälpsamma och goa mot varandra.

Vad gör du på din fritid?

– Jag umgås med min pojkvän och mina vänner. Jag tränar även på Crossfit Ibex, vilket är ett bra sätt att komma bort ifrån pluggandet ibland. Sedan blir det lite jobb när jag inte har för mycket skolarbete.

Vad har du lärt dig om dig själv under studietiden?

– Att jag kan om jag vill. Även att jag verkligen gillar att hjälpa människor. Så sjuksköterskeutbildningen var helt klart rätt val.

Vad förväntar du dig av ditt framtida yrke?

– Att kunna hjälpa människor, träffa nya människor och ständigt lära mig nya intressanta saker om arbetet och mig själv.

Text: Martin Högqvist
Foto: Mecka 

2016-03-15