Retendo inloggningsinstruktioner

Logga in

Du loggar in i Retendo via SWAMID.

Tryck på SWAMID.

Välj sedan Högskolan i Borås för att komma till inloggningssidan.

Fyll i dina användaruppgifter du vanligtvis använder på högskolan.

Min sida

Det första du kommer in på är Min sida.

Börja bekanta dig med systemet via den dynamiska hjälpen som du hittar genom att trycka på ? i övre högra hörnet. Väl inne i själva hjälpen kan du trycka på huset högst upp och få tillgång till introduktionen, fler instruktioner, filmer och webbinarier.

Som medarbetare ser du din tjänstgöringsplan, kompetensutvecklingsplan och bland annat vilka kurser du jobbar med. När du har loggat in i Retendo och är inne på din tjänstgöringsplan, välj ? i övre högra hörnet för att titta på introduktionsfilmen.

Som kursansvarig med viss behörighet kan du även preliminärt bemanna kurser. I och med utökad behörighet utökas även informationen i hjälpen med fler beskrivningar och fler funktioner.

Om du har behörighet Planerare och eventuellt kommer jobba med bemanningen på flera institutioner kommer du först att se listan på de institutioner du ska jobba med. Högerklicka och välj att öppna den aktuella enheten i en ny flik.

Logga in i Retendo

OBS! När du loggat ut från Retendo är det viktigt att du stänger ner webbläsaren för att vara helt utloggad ur systemet.

Har du som medarbetare frågor och funderingar kring din tjänsteplanering kontaktar du din chef.

Har du som chef frågor kring systemet kontakta oss via e-post: retendo@hb.se