Abonnemang och datatrafik

Högskolans standardabonnemang för tjänstemobiler är ett sk MEX-abonnemang, vilket innebär att mobilen fungerar som en vanlig anknytning i växeln och visar ditt fasta nummer när du ringer ut från mobilen. Abonnemanget är knutet till ett mobilnummer, men det behöver du inte lämna ut i så stor utsträckning framöver. 

Ditt abonnemang är ett sk Flatrate, en enhetlig fast avgift för ett mobilabonnemang som inkluderar samtal, SMS/MMS samt 50GB data per månad. Vid normal förbrukning ingår privata samtal i samtalspotten.

Vid behov av ett mobilt bredband till exempelvis surfplatta eller dator kan du beställa ett extra simkort som är knutet till mobilabonnemangets surf.

Överskjutande trafik debiteras ej men hastigheten är starkt begränsad till månadsskiftet.

Betaltjänster är spärrat på abonnemanget. Privat utlandstrafik som inte ingår i abonnemanget skall registreras i primula. Meddela HR-Lön via e-post hr@hb.se om vilket belopp som ska registreras.

Utlandsvistelse

Ska du resa utomlands med tjänstemobilen finns det en del du behöver tänka på och avaktivera för att inte ditt abonnemang ska belastas med för höga kostnader, läs mer under Utlandsvistelse.